Læsetid: 5 min.

Man bliver ikke ved med at have åbenhed

Børn og unges logik er ofte overraskende og udfordrende at beskæftige sig med som forfatter. Derfor har Felicia Lensborn valgt at skrive til dem og ikke sin egen aldersgruppe: De voksne. Der er også i forvejen for mange, der skriver om sig selv, mener hun
'Nogle gange ser man voksenforfattere skrive børnebøger, mens de 'holder pause' mellem to romaner, men hvis man tror, det er nemmere at skrive børnebøger, så tager man fejl. Det bør det i hvert fald ikke være. Så er der noget galt', mener Felicia Lensborn, én af årets afgangselever fra forfatterskolens ved center   for børnelitteratur.

'Nogle gange ser man voksenforfattere skrive børnebøger, mens de 'holder pause' mellem to romaner, men hvis man tror, det er nemmere at skrive børnebøger, så tager man fejl. Det bør det i hvert fald ikke være. Så er der noget galt', mener Felicia Lensborn, én af årets afgangselever fra forfatterskolens ved center for børnelitteratur.

Sigrid Nygaard

23. juli 2010

Børnelogik er meget mere interessant end voksenlogik. Voksnes tankegang er præget af vaner, regler, takt, forventninger, renteudvikling, seksuel frustration, homogenitet og klimaforandringer. Børns tankegang er ikke præget af noget. Endnu. De tænker frit, så derfor er de langt mere åbne overfor en skæv fortælling.

»For børn ligger hele verden åben, og de tænker ikke over begrænsninger. De møder dem selvfølgelig, men tænker ikke på dem, før de er der. Det er en enormt positiv og naiv tilgang til livet, som jeg da gerne vil opleve en gang til, og det får man på en måde lov til, når man skriver til børn,« siger Felicia Lensborn, der er én af dette års afgangselever fra forfatterskolen ved center for børnelitteratur. Men det er nu ikke fordi, at hun helst ikke vil være voksen, at hun gerne vil opleve barndommens naivitet én gang til.

»Jeg savner at flere voksne stod ved, at de er voksne. Men lige meget hvor længe man umiddelbart ligner én, der stadig er i puberteten, så er åbenhed noget, der hører barndommen og ungdommen til.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu