Note
Læsetid: 1 min.

Billige grin

Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
Kultur
19. august 2010

Bedømmelse: 2/6

Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse.

Abdullah Al Saadi maler for eksempel søde kartofler og laver videoer, hvor han går omridset af en sød kartoffel, fordi han med kunsten kan komme ind i den grøntsag, der ellers kun kan komme ind i ham. Og Ebtisam Abdulaziz tager affald og støber det i bronze for at vise, hvordan noget, der ikke har nogen værdi, pludselig kan have værdi, og når hun skriver et digt om den økonomiske krise hen over et maleri, vender hun det på hovedet.

Karima Al Shoumali har måske lavet de groveste forbrydelser mod samtidskunsten med sine gennemsigtige rør med ikke helt så gennemsigtige tegninger og påmonterede masker, der skal fortælle os noget om, hvordan vi mennesker i virkeligheden er. Gennemsigtige og så alligevel ikke. Eller også tager ham, der har ladet sin gule bamse fotografere med forskellige mennesker over hele jorden, prisen.

Hvis et billigt grin fremmer forståelsen og samarbejdet mellem forskellige folk og kulturer, så er udstillingen vel en succes for museet og sultanen, der har udlånt den, men et retfærdigt billede af det, Emiraterne har at byde på kunstnerisk, er det forhåbentligt ikke.

Sharjah: kunst fra Emiraterne på Nationalmuseet, Frederiksholms Kanal 12, København til den 31. oktober

Serie

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
 • En flydende masse af tog, døre og mennesker

  19. august 2010
  Byens kunst. En forførende, men ufarlig installation gør det næsten til en foruroligende oplevelse at tage metroen
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hr. Andreas Andersen

Jeg vil bare tilføje at man skal passe på med at generalisere el lands eller folks kunst ud fra en enkelt kunstner.
Hvis Bjørn Nørgård skulle præsentere Damark og dansk kunst, ville jeg blive meget bedrøvet og ked af det.