Læsetid: 1 min.

Følsom ordgøgler

26. august 2010

Bedømmelse: 4/6

Det er tegninger, der ikke prøver at være cool, men i stedet på en god jordnær dadaistisk måde at fortælle noget om de indgroede forestillinger vi har, om politik, økonomi, kærlighed, kunst og ord. Det er faktisk lidt af en drøm at se en væg om den økonomiske krise, hvor der på gulvet nonchalant er placeret et maleri af en hånd, der krydser pege- og langfinger imens teksten i bunden læser: 'Held og lykke, jeg lyver.'

Claus Ejner er ikke kun jysk og underfundig, men også følsom. I den halvdel af udstillingsrummene, der hedder 'Lyst' og handler om at være til, har han skrevet 'Love will never tear us apart,' men anbragt et stykke plaster over ordet 'never'.

I en anden større tegning med et digt, der handler om lotion til tør hud, har han på gavlen af en seng skrevet 'sidste kapitel i menneskets evolutionshistorie,' hvor ild, vand, luft og jord er blevet til henholdsvis cheeseburger, Pepsi, gasmaske og gravko. Lagkagediagrammer dublerer som kvindelige kønsorganer og dyne til Mickey og helt i ånd med Claus Ejners jordnære forhold til kunst, har han i en skulptur skåret den klassiske sejrsskammel, så nummer ét er lavest og nummer tre står højest. Det er nemlig bedst at bevare begge ben på jorden. Udstillingen indbyder til lange besøg og kan varmt anbefales.

Vrøvlets polemik i Møstings Hus, Andebakkestien, Frederiksberg til den 5. september

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu