Læsetid: 5 min.

Henning har solgt sin sidste bog

Muligheder går tabt, når de litterære prikker på danmarkskortet forsvinder. Kaabers Antikvariat var mødested for modstandsbevægelsen og blev fristed for studentikose litteraturstuderende. Søndag bliver bøger og inventar solgt på auktion
Kaabers Antikvariat var et sted, der handlede om bøger. Et sted, hvor folk blev klogere. Søndag bliver bøger og inventar solgt på auktion. Alting har sin tid, som Henning Kaaber siger. Han var otte år gammel, da hans far i 1940 flyttede sin butik til Skindergade fra Krystalgade, hvor det havde ligget siden 1928.

Kaabers Antikvariat var et sted, der handlede om bøger. Et sted, hvor folk blev klogere. Søndag bliver bøger og inventar solgt på auktion. Alting har sin tid, som Henning Kaaber siger. Han var otte år gammel, da hans far i 1940 flyttede sin butik til Skindergade fra Krystalgade, hvor det havde ligget siden 1928.

Sigrid Nygaard

20. august 2010

Efter at jeg var stoppet i Kaabers, gik jeg nogle gange ned i butikken sent om aftenen. Nøglen havde jeg fået lov at beholde. Jeg lavede kaffe på maskinen og sad i lænestolen og læste i lyset fra lampen på skrivebordet.

Bøger dækkede væggene og stod i stabler på gulvet. Jeg havde min egen med hjemmefra. En udstoppet ugle sad på en hylde bag mig. Dantes buste stod på bordet. Udenfor gik folk hjem i seng.

Det var byens bedste sted at læse.

Andre dage kom jeg ned i butikken for at snakke. Jeg havde svært ved at lade være, når jeg var i nærheden af Skindergade. Vi satte os i baglokalet og drak kaffe. Gamle Henning Kaaber fortalte om den seneste bogsamling, han havde købt. Jeg kiggede i kasserne og fandt næsten altid en, jeg blev nødt til at have med hjem.

Alting har sin tid, sagde Henning, sidste gang jeg var i butikken. Det havde længe været svært at få Kaabers til at køre rundt, og nu kunne han ikke mere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kirsten Svejgaard

Ja, er der noget bedre end at gå og rode i bogkasser og på hylder efter bøger - især i et antikvariat der har et stort udbud af kvalitetsbøger?

Men bor man ikke i en storby, er der jo kun (og heldigvis da) nettet tilbage.

Danskere skal ikke gå og rode i gamle kasser. De skal arbejde ... og skulle de virkelig have lyst til gamle støvede bøger kan de købe dem nemt og hurtigt hjemmefra. Sådan.

Tak for en god artiklen. Har selv været i Kaabers engang, da jeg ledte efter en bestemt bog ... måske synd for de generationer, som måske aldrig kommer til at kende glæden ved at ... nå, skidt med det, for vi evner åbenbart ikke ret godt at bevare værdifulde "institutioner" når de bliver overhalet af "effektiviteten".

Tak til Anton Geist for en spændende og medlevende artikel. Den antikvariske bogverden bliver kun alt for sjældent berørt i avisernes bogsektioner, kun synd at det sker i en trist anledning.

Jeg har selv handlet i Kaabers flere gange, både i butikken og på nettet. Et gammelt antikvariat har med tidens gang uværgeligt samlet en passende atmosfære til de gamle bøger, en atmosfære som nye antikvariater mangler. Hvis butikken ikke videreføres bliver det et savn for mange der er interesserede i antikvariske bøger.