Læsetid: 7 min.

Længslen efter at blive rørt

De kriser, man slås med i puberteten, hjemsøger én resten af livet, mener filminstruktøren Kaspar Munk, der har lavet Hold om mig, et ungdomsdrama om længsel og ensomhed og det at skulle stå på egne ben
'Jeg tænker ikke så meget på, at jeg skal lave en ungdomsfilm eller en børnefilm. Jeg prøver at lave en film, der fungerer for mig selv. Når det er sørgeligt eller voldsomt eller hårdt for de karakterer, så er det det også for mig', siger filminstruktøren Kaspar Munk, der i morgen spillefilmdebuterer med 'Hold om mig'.

'Jeg tænker ikke så meget på, at jeg skal lave en ungdomsfilm eller en børnefilm. Jeg prøver at lave en film, der fungerer for mig selv. Når det er sørgeligt eller voldsomt eller hårdt for de karakterer, så er det det også for mig', siger filminstruktøren Kaspar Munk, der i morgen spillefilmdebuterer med 'Hold om mig'.

Sigrid Nygaard

1. september 2010

Forleden viste Kaspar Munk sin debutspillefilm, ungdomsdramaet Hold om mig, for en flok skolelærere. Det er en barsk film om skolegården som slagmark og en flok skoleelevers overgreb på en klassekammerat, hvilket får alvorlige konsekvenser for dem alle.

»Hvordan kan du lave en film uden håb?« råbte en af lærerne til instruktøren, der svarede, at det ikke var hans opgave at give eleverne håb.

»Det er vel lærerne, der skal det,« siger Kasper Munk, da vi et par dage inden danmarkspremieren på Hold om mig mødes til en snak om hans film, der har manuskript af Jannik Tai Mosholt.

»Og jeg synes, at der er et stort håb i, hvis de vil vise filmen for deres elever og snakke om den bagefter. Nogle af de temaer, jeg har været optaget af, er især fællesskab. Når der er sprækker i fællesskabet, går tingene galt, og man kan diskutere, om vi lever i en tid, hvor der er mere fokus på individet end på fællesskabet.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu