Note
Læsetid: 1 min.

Utopien nærmer sig

Kultur
19. august 2010

Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet.

For to måneder siden flyttede Goodiepal krigen ud i medierne, hvor han blandt andet heri avisen indrømmede at have stjålet en kostbar maskine fra konservatoriet, hvilket resulterede i en politianmeldelse. Men nu viser det sig, at den video på YouTube, hvori Århus Musikkonservatorium hævder at kunne se den stjålne maskine - en Eventide H8000FW - ved nærmere eftersyn faktisk viser en anden maskine. Konservatoriet må nu altså trække deres anmeldelse tilbage, imens Goodiepal angiveligt, ifølge hans gruppe Sygnoks seneste video på YouTube (Cancer Matrix) har solgt maskinen for et større beløb.

Måske er krigen forlænget, men utopien er til gengæld rykket et alvorligt skridt tættere på.

Serie

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • En flydende masse af tog, døre og mennesker

  19. august 2010
  Byens kunst. En forførende, men ufarlig installation gør det næsten til en foruroligende oplevelse at tage metroen
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Andreas Knigge

de er fantastiske!

Fabulous- he enlivens the world.