Læsetid: 3 min.

Edderkoppekameraets sandheder og Vera

Om tv-seeren som allestedsnærværende producent af sin egen oplevelse
Levende. Edderkoppekameraet bevæger sig omkring tennisbanen ved US Open og gør, at tv-seerne næsten kan høre bolden suse gennem luften. 'Mine øjne var på niveau med netkanten, og det var helt vildt, så hårdt og fladt over nettet Vera Zvonareva slog. Hvor spinkel hun fremstod i sammenligning med sin modstander,' skriver denne uges tv-klummist.

Levende. Edderkoppekameraet bevæger sig omkring tennisbanen ved US Open og gør, at tv-seerne næsten kan høre bolden suse gennem luften. 'Mine øjne var på niveau med netkanten, og det var helt vildt, så hårdt og fladt over nettet Vera Zvonareva slog. Hvor spinkel hun fremstod i sammenligning med sin modstander,' skriver denne uges tv-klummist.

Al Bello

16. september 2010

For nogle måneder siden spurgte jeg den tidligere amerikanske tennisspiller og kvindesagsforkæmper Billie Jean King, om hun så Caroline Wozniackis finale ved US Open sidste år. Det gjorde hun. Jeg spurgte, hvor hun så den henne. Hun svarede, at hun så den hjemme i sin lejlighed, foran fjernsynet. Sådan foretrækker hun det. Der kan hun, som hun siger, »råbe og skrige, og de viser langsom gengivelse«.

Først undrede det mig, at nogen med så stort kendskab til og begejstring for sporten ville vælge sofaen frem for sidelinjen. Billie Jean King ved om nogen, hvordan kameravinklen under duellerne skævvrider banens proportioner, så det afsindige tempo og de voldsomme kraftanstrengelser slet ikke overføres til skærmen. Heller ikke i langsom gengivelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu