Læsetid: 6 min.

Generationen, der tabte dømmekraften

Opgør. DR2-serien om 'de røde lejevende' har fat i en ende: I 1970'erne hærgede nymarxismen, mens 'kritiske' journalister var ukritiske. Hvad kan vi lære af det i dag?
30. september 2010

Stort postyr hersker i anledning af DR2's interviewserie Jagten på de røde lejesvende, der sender tredje og sidste afsnit nu på søndag.

Harmfulde protester strømmer ind fra 1970'ernes overlevende 'samfundskritiske' journalister: Hvad ligner det, at DR nu sætter en ung fryns til at foretage noget, der ligner afhøringer af datidens koryfæer? Han ved jo ikke noget om den 'tidsånd', det hele skal ses i sammenhæng med?

Som om 'tidsånden' er en undskyldning for tendentiøs journalistik! Skal journalistik med føje kaldes 'kritisk', skal den da navnlig forholde sig kritisk til magten og alt det, der er fremherskende. Og hvad er mere fremherskende end tidsånden?

Det er dér, at 1970'ernes 'kritiske' i medierne oftest svigtede. De var ikke kritiske over for 'de kritiske' - selv ikke, når 'de kritiske' havde magten.

Det siger jeg som øjenvidne til 1970'ernes begivenheder. Endda et øjenvidne i en slags første parket. Jeg var i oktober 1970 med til på Københavns Universitet at stifte Moderate Studenter i protest mod marxismens hærgen. Jeg var i de følgende tre år organisationens talsmand.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer