Læsetid: 1 min.

Giver ny energi

7. oktober 2010

Det er ikke fordi, det nogensinde har været svært at gætte kønnet på en kunstner ud fra vedkommendes billeder, men i Ida Kvetnys tilfælde er det en mere sofistikeret leg, da farverne alene udleverer hende. Her er ingen dårlig økosamvittighed over far/industriens indtog. Kvetny er ikke kun en mester udi bløde farver, hun formår også at få Find Holger til at fremstå som en simpel stregtegning. Det er simpelthen umuligt at koncentrere sig i længere tid ad gangen om hendes billeder, de tusinder af nuancer og spring fra den ene form og stil og farve til de næste får det til at flimre. Det minder om en cyborg, der bliver åbnet eller en tur i Professor Olsens Spilleland på syre og ligner alt fra australske sweatere til Barry McGee og Guston og Kurt Westergaard. Informationsoverflow og visuelle kortslutninger er sværere at få til at virke som maleri end man skulle tro, men Kvetnys trick er at give alle former og farver og mønstre samme opmærksomhed. Alt er småt, halvt abstrakt, halvt figurativt, ornamenteret og med varierende stoflighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu