Læsetid: 2 min.

Ny hjemmeside skal kickstarte kunstdebatten

Ny hjemmeside vil sparke liv i debatten om dansk samtidskunst hinsides konfliktskyhed, konsensussøgen og kedsommelighed
2. oktober 2010

»Kunstkritikken er ualmindelig forudsigelig, skræmmende komfortabel og decideret kedelig«. Sådan lyder et indlæg på den nylancerede hjemmeside for debat om dansk samtidskunst www.kunstdebatten.dk. Det er Torben Sangild og Bjørn Poulsen, der står bag sitet, og tanken er, at hjemmesiden skal kickstarte den danske kunstdebat. Hvis der da overhovedet er noget at kickstarte. For ifølge Torben Sangild, der også er lektor ved Københavns Universitet og kunstanmelder ved Politiken, har problemet med kunstdebatten været, at der nærmest ikke har været nogen.

»Baggrunden for oprettelsen af hjemmesiden er, at man i kunstcirkler i mange år, har sukket efter en ordentlig debat. Et forum for en reflekterende debat, som går på tværs af kunstnere, kritikere, akademikere, kuratorer, kunstsamlere, museumsfolk osv. Sådan et forum har der ikke været før,«, fortæller Torben Sangild, der kun har fået positive tilbagemeldinger, når han har fortalt fagfolk om projektet. Kunstdebatten.dk skal være interaktiv og fungere som en blog, der giver mulighed for kommentarer, debatter osv. Nogle få gennemtænkte regler skal sikre, at der kommer en debat, og at debatten varer ved.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu