Læsetid: 1 min.

Sut min blå pik

21. oktober 2010

Lange Løg er for kunstscenen, hvad feministerne var for den for et par årtier siden. Lange Løg er ligeså meget pik, som Krystufk og Wilke nogensinde har været kusse. »Min pik er en gris. Den gør sig til. På bedste vis og i bedste sendetid. Så vil den op. Så vil den have, du kæler for den. At du rører ved den med dine fingre. Tag vanterne af, siger jeg. Jeg bliver hudløs af garn.« Sådan står der på første A4-side af mange i det lille galleri. Og just ved siden af et citat af prins Henrik, der taler om at gøre alt på fransk. Johannes Lilleøre har bidraget med et lille broderi af en erigeret penis og teksten: »Hovsa! Det røg ud i en fart! Sikke et held at det hele kom i skålen.« Der er dog (fuckfinger)mening med perversiteterne. Thomas Lagerman Lundme (Informations-favorit), der har kurateret og selv deltager med mange værker, er forarget over retorikken i det officielle Danmark, hvor især Dansk Folkeparti kan bryde grundloven med homofobi og hatespeech, uden at det får nogen som helst konsekvenser. Her er løgtryk, der ligner kusser, og fine lesbiske citater fra nettet, men særligt én tekst skiller sig ud. Chris Pedersens introduktion til sig selv som et indigobarn, der har en helt særlig blå aura, der også bruges til denimbukser, hæver sig over den banale fuckfinger til Langballe og spiller i stedet på noget poetisk med et subtilt crossover til den videnskabsfornægtelse, homohaderne også står for. Det er elegant Chris, og også lidt mystisk. Men øhm ... Er dén også blå?

Lange Løg på Rumkammerat, Nansensgade 35, København til den 6. november

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu