Læsetid: 1 min.

Dansker genåbner Tycho Brahes grav

Efter næsten 10 års kamp er det endelig lykkedes for en dansk forsker at få lov til at genåbne Tycho Brahes grav i Tjekkiet. Nu skal astronomens liv og død for 400 år siden undersøges
12. november 2010

I længere tid end de fleste sikkert ville have tålmodighed til, har en dansk forsker banket på døre, snakket med kontorchefer og mødt kirkens folk med ét formål for øje. Og endelig har han fået det, han kom efter. Nemlig en tilladelse til at genåbne Tycho Brahes gravsted i den katolske Tyjnkirke i Prag. Lektor i middelalderarkæologi Jens Vellev fra Aarhus Universitet har brugt næsten 10 år af sit liv på at få genåbnet graven. På mandag kl. 10 vil det lykkes. »Det er da klart, at jeg glæder mig. Men på en måde er det som enhver anden arkæologisk udgravning. Der dukker sikkert noget op, som man ikke havde forventet, og så må man tage stilling til det,« siger Jens Vellev. Formålet er, at få undersøgt de menneskelige rester og dermed kunne fastslå Tycho Brahes generelle helbredstilstand og hans dødsårsag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu