Læsetid: 8 min.

DR2-chef centrum for klage

Arne Notkins 30-årskrig mod Palæstina-sympatisører blev en del af jagten på røde lejesvende
26. november 2010

Den 8. maj 1980 smækkede DR2’s nuværende kanalchef Arne Notkin et dokument i hovedet på professor Svend Holm-Nielsen under et ophedet møde i Århus om Israel og Palæstina. Her var, sagde Notkin dengang, beviset for, at palæstinensernes danske venner var en samling terrorist-sympatisører.

30 år senere smækkede DR-journalist Jakob Rosenkrands det samme papir i synet på DR-journalisterne Ruth von Sperling, Jens Nauntofte og Per Schultz. Her var beviset for, at en række medarbejdere i DR ikke alene var røde lejesvende, men også terrorist-sympatisører.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Tak til Information og ikke mindst Poul Smidt.
Personligt har jeg og mine børn haft mange gode oplevelser og mange gode snakke om B&U s udsendelser. Ligeledes har jeg været glad for Ruth Sperlings mange år med Orientering. Fx. hendes og Mette Holmens mange indslag om Hongkong s overdragelse til Kina.

En særdeles oplysende artikel - særligt henset til Arne Notkins dømmekraft, der påny bliver udfordret.

Sidste år skrottede han en produktion der havde kostet DR 7 millioner kr., nemlig den meget omtalte men ikke viste julekalender H*A*S*H.
Den bliver så sendt i år på denne kanal på nettet http://www.hashtv.dk/.

Den var ikke morsom, hævdede hr. Notkin efter at have set to ikke færdigklippede afsnit.

Men serien "De Røde Lejesvende" blev trods manglende substans og tendentiøs indfaldsvinkel, leveret til den licensbetalende befolkning, på trods af at hr. Notkin vidste eller burde vide, ser vi i nærværende artikel, at dele af grundlaget der blev smækket i ansigtet på seerne, var hans egen personlige politiske opfindelse som han havde rejst med i mange år.

Er det et led i Arne Notkins ansættelseskontrakt, at han skal forfølge sine egne politiske kæpheste i programfladen?

Og hvad har det så kostet licensbetalerne denne gang, fristes man til at spørge?

"Røde lejesvende" er en pragtfuld glose for alle bedsteborgere i dette land - lige til at smage på. Kriminalitet er grimt, men det er meningstyranni også. Vi er stadig en del røde, uanset om de sorte kalder os lejesvende for at dække over, hvad de i alle årene har været væbnere for. Vi vil stadig støtte folk, der tyranniseres af andre, og må risikere, at legitimitet bliver omgjort til ulovligheder og terrorisme.