Læsetid: 6 min.

Den poesilæsende målmand

I en ny bog fortæller Kasper Hvidt om sine mange år i Spanien, sin håndboldkarriere og om det, der skal til for at være en god målmand eller træner. Han læser spansk på universitetet og har skrevet bacheloropgave om en munk og digter fra renæssancen
'Det jeg nu ser med blokpolitikken er, at utroligt meget afgøres med studehandler stik imod min opfattelse af, hvad vi bør. Altså: 'Jeg kan ikke få A uden at afgive B, selvom jeg er stik imod at afgive B',' siger håndboldlands-holdsmålmanden Kasper Hvidt.

'Det jeg nu ser med blokpolitikken er, at utroligt meget afgøres med studehandler stik imod min opfattelse af, hvad vi bør. Altså: 'Jeg kan ikke få A uden at afgive B, selvom jeg er stik imod at afgive B',' siger håndboldlands-holdsmålmanden Kasper Hvidt.

Kristian Sæderup

5. november 2010

Efter mange år på mål er Kasper Hvidt nu også kommet på bog. Under himlen, midt i målet hedder den. Bøger er slet ikke fremmede for den til-jublede landsholdspiller, der for kun et par år siden var med til at vinde guld for Danmark ved EM i Norge og her blev kåret som den bedste målmand. Faktisk er han ganske belæst. Af cv'et fremgår, at han begyndte at læse spansk ved Københavns Universitet for små 10 år siden og fra 2008 på Syddansk Universitet. Studiet omfatter blandt andet temaer som tekstforståelse og sprogproduktion.

- Hvad dækker sådan nogle betegnelser egentlig?

»Det er sådan noget med tegn og tekstanalyse. En af eksamenerne er litterær analyse. Sprogproduktionen er ikke noget med at skrive poesi eller den slags, men mere med at besvare nogle spørgsmål. Mit bachelorprojekt handlede om en spansk digter, Fray Luis de León, som levede i renæssancen. Jeg har også skrevet en opgave i international markedskommunikation, hvor det handlede om svejsemaskiner og lignende i et firma, der hedder Micatronics. Studiet omfatter desuden historie og samfundsforhold.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu