Note
Læsetid: 1 min.

Maler for at holde sig vågen

Kultur
2. december 2010

Per Kirkeby sig skaber med sin nye udstilling både fjender og venner. Tigermaler Uffe Christoffersen må føle sig truet på brødet, hvorimod Tutein og Koch kan skrue forventningerne til 2011 godt i vejret. Hvis Kirkeby engang malede for at sove, gør han det nu for at holde sig vågen. Hvor han engang mestrede den store orkestrering af farver, er mange af de nye malerier milevidt fra den gamle balance. Tykke lag af den samme farve og en fuldstændig mangel på bearbejdning. Han plejede at stoppe, lige før alt gik i stykker - som en synsk mand, der præcis vidste, hvor næste penselstrøg ville bringe ham hen. Nu virker han som en mand, der slet ikke kan stoppe igen, når han først har taget hul på en tube. Serien, der er betitlet Saint Caterina of Alexandria, er værst. Her har han eksperimenteret med grønt og glemt at male lærrederne over. De skulle ikke have været ude af atelieret. Hvorimod nogle af tavlerne og Mistra-serien sagtens kan forsvares som Kirkeby'ere. De er pæne og passer perfekt til en gymnasiegang.

Per Kirkeby - Nye Malerier hos Bo Bjerggaard, Flæsketorvet 85a, København til den 8. januar 2011

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her