Læsetid: 11 min.

Når man har sine violette snabeltyrkersko på...

Informations husflipper leverer personlige erindringer fra og refleksioner over hippieepoken 1965-1978, der nu hyldes på tre bokssæt med i alt 40 albums indeholdende noget af periodens ypperste musik
Musikgruppen Steppeulvene, med Eik Skaløe (nummer to fra højre) i front, eksisterede kun et år og udgav i 1967 pladen 'Hip', som for eftertiden kom til at stå som et symbol på ungdomsoprøret og blev et selvstændigt kapitel i dansk rockhistorie.

Musikgruppen Steppeulvene, med Eik Skaløe (nummer to fra højre) i front, eksisterede kun et år og udgav i 1967 pladen 'Hip', som for eftertiden kom til at stå som et symbol på ungdomsoprøret og blev et selvstændigt kapitel i dansk rockhistorie.

Jørgen Schytte

9. december 2010

I Nogle af mine forældres venner havde en knægt ved navn Gustav, et par år ældre end mig og alene af den grund beundringsværdig. Han gik på noget så fjernt som gymnasiet og det øgede kun mystikken omkring ham, at familien boede på Frederiksberg, et sindssvagt eksotisk stede at besøge. Især når man selv var en bleg forstadsfis, som igen og igen tiggede sine forældre om at få lov til at have langt hår. Thi håret skilte der i sluttresserne i langt højere grad end nogensinde før eller siden fårene fra bukkene.

At være fyr og have (rigtig) langt hår var ikke længere kun ensbetydende med at man var med på noderne, som det havde været tilfældet få år før, da grupper som Beatles og Stones brød igennem og gennemtvang en ny verdensorden. Nej, ens frisure var simpelthen et signal om, at man havde valgt side i den konflikt, der pågik mellem den gamle og ny orden, mellem unge og voksne, mellem dem, der tog stoffer og dem, der ikke gjorde (staklerne!). Og var henholdsvis for og imod USA's engagement i Vietnam. Og mange andre ting.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu