Læsetid: 4 min.

Jeg er ikke et ord-menneske

Årets helt store musikalske gennembrud, Agnes Obel, arbejder uden filter og insisterer på noget så umoderne som musikken for musikkens skyld . Uden kommercielle overvejelser, uden kompromiser. Hun lader melodien styre. Måske netop derfor kommer teksterne til at handle om naturen. Det virker naturligt
Agnes Obel har udgivet pladen 'Philharmonics' og spillet adskillige udsolgte og anmelderroste koncerter.

Agnes Obel har udgivet pladen 'Philharmonics' og spillet adskillige udsolgte og anmelderroste koncerter.

Sofie Amalie Klougart

27. december 2010

Man kan høre floden på »Riverside«. Den flyder afsted med fingrene på klaveret. Og det er frostvejr. Kulden gør kroppen sårbar og melodien skrøbelig. Sneens dyne af ensomhed sænker tempoet og dæmper alle lyde. Kun floden bryder stilheden med sin insisterende rislen. Om lidt fryser det hele til is. Agnes Obels plade Philharmonics er en naturoplevelse. Vand, vind, fugle, bakker, dale og frost er i teksterne, men også i melodierne. Mest i melodierne, for det er dér, Agnes Obel har sit fokus. Selv om hun synger, så er det ikke sange.

»Jeg kalder dem for melodier. For det er det, det er. Jeg er ikke et ord-menneske. Ord har jeg det svært med,« siger Agnes Obel, da jeg sidder og afkræver hende ord om hendes musik og den pludselige og også for hende selv uventede succes. Med ovenud positive anmeldelser i både udenlandske og danske medier og udsolgte koncerter og ekstrakoncerter har Agnes Obel slået igennem med debutpladen på en måde, som er svær at forholde sig til, når alle melodierne er kommet til hende i ensomhed ved klaveret og den isolation, der kommer med at leve i selvvalgt eksil.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu