Note
Læsetid: 1 min.

Tæppekunst

Kultur
2. december 2010

Amerikanske Katherine Bernhardt maler fotomodeller, marokkanske tæpper og Swatch-ure med en sjasket popartet og ikonisk pensel, der gør sig utrolig godt i en bedsteborgerlig tid, hvor samtidskunst skal behage og være letgenkendelig. Især de marokkanske tæpper fremstår appetitlige og viser, at der er håb for Bernhardt, der i snart rigtig mange år har været sygeligt besat af modeller, der også er blevet fremstillet derefter. Modellerne på Hot Pop Time Machine har dog slet ikke den vildskab, som er hendes varemærke. De virker tværtimod lidt kedelige, som om de har fået lov at tage på og ikke længere er sekunder fra en eller anden klam udsplatningsdød. De ser ikke rigtig bange ud. Den malerfrihed, hun er blevet så berømt for, findes i tæpperne, der grænser til at blive rigtig dekorative. Men hvis man hellere vil have et ægte af slagsen, kan hun også klare det på magic flying carpets

Hot Pop Time Machine hos V1 Gallery, Flæsketorvet 69-71, København til den 23. december

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her