Læsetid: 5 min.

En by bygget rundt om en bronzeskulptur

Hvordan kan man have en skulptur til en værdi på over 100 millioner stående på gågaden, når kommunen alene i år skal spare 180 millioner? Det kan man, fordi Maren er symbolet på alt det, der er lykkedes i Holstebro
Hvordan kan man have en skulptur til en værdi på over 100 millioner stående på gågaden, når kommunen alene i år skal spare 180 millioner? Det kan man, fordi Maren er symbolet på alt det, der er lykkedes i Holstebro
25. januar 2011

Der blev og bliver tænkt store tanker om den lille Maren, der står diskret og betragter de handlende i Danmarks Flotteste Handelsby.

Over 100 millioner kroner værd siges det om Giacometti-skulpturen. Forleden diskuterede man igen i Holstebro, om der ikke ville være en vis logik i at sælge skulpturen i disse for vort land så trange tider. Hans Edvard Nørregaard-Nielsen, Formanden for Ny Carlsbergsfondet, der i sin tid medfinansierede købet af Kvinde på kærre, som skulpturen retteligt hedder, fandt de store gloser frem og erklærede, at »det blev over hans lig,« at Maren blev solgt. Men borgmester H.C. Østerby (S) erklærede da også straks, at der måtte være tale om en kommunikationsfejl. Kommunen havde alene henvendt sig til Ny Carlsbergfondet og forhørt sig om mulighed for salg for engang for alle at begrave den diskussion. For at få Ny Carlsbergfondets ord for, at det overhovedet ikke er muligt at fylde kommunekassen op ved hjælp af en hurtig tur til Sothebys.

»Vi kunne aldrig drømme om at sælge hende. Maren er symbolet på alt det, der er lykkedes i Holstebro. Hun er kronjuvelen,« siger H.C. Østerby.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Fin artikel i avisen om en by i den nordvestlige af Jylland, som satsede fornuftigt og klog for mange år siden. En investering og tro på udvikling uanset om det kan være særdeles vanskeligt at skabe denne forståelse for nutidens politikere - i såvel regionsråd som på Borgen - Christiansborg. Vi er de få i forhold til flertallet i vort demokrati - og det betyder oftest, at flertallet for ret - ikke nødvendigvis at de har ret. Kulturen er afgørende for livet. Vi har heldigvis meget kultur i Holstebro - og byen bør fortsat udvikle og værne om kulturen, som det centrale. Deraf udvikling og fremtid.
bent tilsted
granbakken 9, 7500 holstebro