Læsetid: 3 min.

Den hysteriske, den tilgivende og den virkelig dominerende

Det er kvindernes egen skyld, at de har fået så slatne mænd, sagde komikeren Frank Hvam til en sal fyldt med kvinder
Frank Hvam fremhæver, at der også er kvinder i 'Klovn'-serien, og de fylder noget mere, end hvad umiddelbart afsløres for det blotte øje.

Frank Hvam fremhæver, at der også er kvinder i 'Klovn'-serien, og de fylder noget mere, end hvad umiddelbart afsløres for det blotte øje.

Martin Dam Kristensen

15. januar 2011

Da Mikkel Nørgaard og Frank Hvam kiggede sig omkring på gårdspladsen på Testrup Højskole, gik det op for dem, at de var i voldsomt mindretal. En kursusuge om køn tiltaler åbenbart fortrinsvis det ene af dem. Og her skulle hovedpersonen og instruktøren bag tv-serien Klovn tale om stereotyper i samme tv-serie. En tv-serie, der med Mikkel Nørgaards ord »har ét udgangspunkt, og det er dit, Frank«. En tv-serie om en mand og hans mandlige venner. Om Frank og figuren Casper Christensen, der bliver rasende, når han modtager en telefonbog over lokalområdet. Han hader almindelige mennesker.

Men som Frank Hvam fremhæver, så er der også kvinder i serien, og de fylder noget mere, end hvad umiddelbart afsløres for det blotte øje. »Tre kvinder, der kaster en stor skygge ind over de tre mænds liv,« siger Frank Hvam med den dér timing, der bare sidder. Med den i arsenalet kan selv den mindste styrke afvæbne overmagten. Selv om flere af dem endda er kulturradikale. Og queer. De labber det i sig denne formiddag på Testrup Højskole, hvor Frank Hvam og Mikkel Nørgaard påpeger den ene konsekvens af kvindelig dominans efter den anden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Sørensen

Kvinderne i Klovn fungerer stort set udelukkende som "straight (wo)men" til de mandlige karakterers "funny men". At man så forsøger at efterrationalisere dem til at være andet end klassiske arketyper fra komediegenren er....ja... slattent.
For hvad er der galt i at have et klassisk set up i en komedieserie? Det jeg mener er at vi taler om en sitcom i et format på under en halv time per afsnit. Der er altså, rent praktisk, slet ikke mulighed for at udvikle karaktererne og lægge alle de lag ind, som Hvam og Nørgaard her ellers, så desperat, forsøger at bilde os ind man har gjort med Klovn.
Det ville naturligvis være fedt, hvis man fik en knaldgod dansk comedy-serie, hvor kvinderne virkeligt fik lov til at bryde med arketyperne og være noget andet end blot "straight (wo)men". Men nu er det altså bare ikke tilfældet og derfor virker det patetisk, at man forsøger at bilde os det modsatte ind.