Nyhed
Læsetid: 2 min.

Lindhardt og Ringhof fyrer direktør

Anette Wad, adm. direktør for Lindhart og Ringhof, er blevet fyret med øjeblikkelig virkning. Fyringen kommer som en konsekvens af en længere periode med underskud
Anette Wad var adm. direktør for forlaget Lindhardt og Ringhof i 11 år.

Anette Wad var adm. direktør for forlaget Lindhardt og Ringhof i 11 år.

Søren Bidstrup

Kultur
15. januar 2011

Forlaget Lindhardt og Ringhofs administrerende direktør gennem 11 år, Anette Wad, blev i går fyret af Egmont-koncernen, der ejer forlaget.

Fyringen kommer efter en længere periode med utilfredsstillende resultater.

»Anette Wad har stået i spidsen for forlaget gennem flere fusioner og omlægninger i en periode, hvor bogbranchen samtidig har skullet tilpasse sig nye markedsbetingelser og senest en finanskrise. Udfordringerne har været store både for Lindhardt og Ringhof og resten af bogbranchen, og 2010 har resultatmæssigt været utilfredsstillende. Tiden er moden til, at der skal fornyet ledelseskraft til at tage Lindhardt og Ringhof videre. Anette skal have tak for sin store indsats, engagement og hjerteblod gennem mere end 20 år i bogselskaber i Egmont,« skriver Steffen Kragh, koncernchef i Egmont, der ejer Lindhardt og Ringhof, i en pressemeddelelse.

»Sådan er forholdene i toppen af erhvervslivet,« konstaterer Nils Bjervig, redaktør af Bogmarkedet, og litterær agent Lars Ringhof samstemmende.

»Det er ligesom med fodboldtrænere,« siger Lars Ringhof, »hvis holdet ikke vinder, bliver træneren fyret!«

Han tilføjer som et kuriosum, at Lindhardt og Ringhof selv har udgivet en fodboldbog, hvor det påvises, at det faktisk virker, når en ny træner sætter sig på bænken.

En svær opgave

Nils Bjervig påpeger, at Lindhardt og Ringhof har haft underskud i årene fra 2005 til 2009, og nu også i 2010. Da 2010-regnskabet, som endnu ikke er offentliggjort, også viste sig utilfredsstillende, var det dråben, der fik bægeret til at flyde over.

»Den slags kan en storkoncern ikke leve med,« siger han.

Såvel Lars Ringhof som Nils Bjervig understreger, at Anette Wad har stået over for en meget svær opgave med fusion på fusion. Først af Lademann og Aschehoug, dernæst var det skolebogsforlaget Alinea fra Gad, og i 2007 blev Bonnier-forlagene lagt ind under Egmont, en fusion, der imidlertid på grund af EUs konkurrenceklausuler blev lagt død i et lille halvt år. Det kostede både forfattere og ansatte, således forlod Informations nu forhenværende direktør, Morten Hesseldahl, Lindhardt og Ringhof i forbindelse med fusionen.

På grund af forhindringerne, og fordi sammenlægninger kræver tid, har Anette Wad fået lang snor, vurderer Nils Bjervig.

»Men nu var snoren ikke længere.«

Indtil en ny direktør kan ansættes i Anette Wads sted, vil salgs- og marketingdirektør Jeppe Mossin, forlagsdirektør i Alinea, Ebbe Dam Nielsen, samt økonomidirektør Thomas Kielgast varetage ledelsen på forlaget.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her