Læsetid: 11 min.

Litteraturens pølsemand

Når Jens Blendstrup fremfører 'John danser grøntsag', er det med en tehætte på hovedet, og selv om hans litteratur kaldes eksistentiel komik, er han meget jaloux på alvorlikerne
Understrømmen. 'Det fine og fornemme ved Jens Blendstrups roman er hans sans for 'altings dobbelte farvning'. Komikken slår om i tragikken - og omvendt. I den gennemgående humor blander sig en understrøm af alvor', skrev Erik Skyum-Nielsen i sin anmeldelse af 'Bombaygryde' sidste år.

Understrømmen. 'Det fine og fornemme ved Jens Blendstrups roman er hans sans for 'altings dobbelte farvning'. Komikken slår om i tragikken - og omvendt. I den gennemgående humor blander sig en understrøm af alvor', skrev Erik Skyum-Nielsen i sin anmeldelse af 'Bombaygryde' sidste år.

Sofie Amalie Klougart

28. januar 2011

Jens Blendstrup er cand.mag. i historie og litteratur. Han bor i en stor villa i provinsen med kone og to børn. Han læser gerne filosofiske værker og går på kunstmuseer. Har en hund og en kat, der lige har fået killinger, og blå ponyer med sølvglimmer i manken i badekarret. Køkkenhave, eget arbejdsværelse med balkon og en bil af mærket Citroën.

Jens Blendstrup har inviteret til Korsør. Vi får jordbærtærte og chokoladekage til frokost. De to døtre og deres kammerat er med til at sikre, de er orden begge to. Han undskylder rodet. I køleskabet.

Vi taler om computerspil. World of Warcraft og strategispillet Empire Total War, som børnene hævder, at deres far spiller flittigt.

»Det er bare ikke helt så sjovt som Civilisation, for man ikke ændre f.eks. den amerikanske præsidents navn til Penisfutteral. Det ville være sjovt. Penisfutteral har indtaget Moskva!,« siger Blendstrup med mørk radio-speaker-stemme.

Vi sætter os i arbejdsværelset. Han i bare tæer, cowboybukser, rødternet skjorte og så en blå silkekimono med hvide blomster udover.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Blendstrup som portør. Hvilken forrygende tanke!

En melankolsk og morsom mand som denne John danser grønsag, vil kunne glide lige ind i miljøet, hvor syge patienter ledsaget af galgenhumoristiske bemærkninger fra raske portører bringes til operationsbordet, for siden - knap ude af narkosen - at blive kørt tilbage i baglæns svimlende ræs gennem lange gange og rundt om hurtige hjørner.

Så absolut ingen grund til panik, skulle tehættens indhold og pennen af og til løbe tør for idéer: Portøren vil materialisere sig.

bent otto hansen

Jeg kender til det dér syndrom med på den ene side at holde meget af at underholde og fyre den af, og omvendt angle efter at være en af de helt rigtige tungsindige typer.

Sådan som jeg kender Jens, så er piloteringen i orden. Hans vanvittigheder holder den sundeste fornuft i begge hænder mens der hoppes paradis.

Men indrømmet...intet er mere farligt end at blive kendt som en morsom forfatter. Det er skønlitterær Super Glue.

Gør det ikke...med mindre du er god til det. Det er udfordringen. Jeg hepper på Jens. Også fordi han stadig har de shorts jeg lånte ham dengang vi skulle spille mod Aftenshowet på Kløveren...men det er en detalje...tihi.