Læsetid: 4 min.

Forfatteren som mediebegivenhed

Josefine Klougart er vokset op et stille sted i Jylland. Forleden fejrede man hende og hendes nye roman i København. Selv vil hun gerne, at hendes bøger snarere end hun selv er centrum for opmærksomheden
Josefine Klougart er vokset op et stille sted i Jylland. Forleden fejrede man hende og hendes nye roman i København. Selv vil hun gerne, at hendes bøger snarere end hun selv er centrum for opmærksomheden
4. februar 2011

Josefine Klougart har oplevet noget så sjældent som at blive en forfatter, hvis litterære udgivelser er mediebegivenheder. Og dét på meget kort tid. Store anmeldelser de allerfleste flotte lange interview, en indstilling til Nordisk Råds Litteraturpris (som gav endnu mere omtale) plus alt det løse. I fjor debuterede hun med romanen Stigninger og fald, og forleden præsenterede hun bog nummer to, Hallerne, ved en reception på Hotel Kong Frederik i København, kendt for sin Bar des Artistes i Tom Kristensens nøgleroman Hærværk.

En af de mange, der var mødt op i hotellets indre gårdhave, var rockmusikkens Steffen Brandt, som har lavet en række koncerter med Josefine Klougart, blandt andet på Bornholm, hvor hun læste op og sang. Senere i København, hvor de begge to sang og læste op til musik.

Hvad var det, der fangede dig ind ved hendes måde at skrive på?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu