Note
Læsetid: 1 min.

Kunstsamlernyt

Faurschou lukker som galleri og åbner i stedet på en ny adresse som »levende museum«, hvilket betyder, at de stadig kan købe og sælge, som det passer dem, uden dog at skulle lege galleri, når det ikke er der, deres indtægter er...
Kultur
11. februar 2011

Faurschou lukker som galleri og åbner i stedet på en ny adresse som »levende museum«, hvilket betyder, at de stadig kan købe og sælge, som det passer dem, uden dog at skulle lege galleri, når det ikke er der, deres indtægter er. Museumsdelen kan måske også flytte dem et niveau op i hierakiet. Faurschous private samling af kunst skulle angiveligt have en værdi på over en milliard kroner. Porcelænsbønnerne fra Faurschous udstilling med Ai Wei Wei er allerede på Sothebys, selvom udstillingen i København end ikke er slut endnu. Værket er vurderet til 80 100.000 pund, og mon ikke det er Faurschou selv, der er sælger. Rygter på Rådhuset vil vide, at der er andre planer med de penge, der ellers holder Kunsthallen Nikolaj i live. Kunsthallen, der er ejet af kommunen, er ellers et af de vigtigste kunstneriske steder i byen. I 2010 fik kunsthallen et tilskud på 6.318.426 kroner. Gadegalleriet på Nørrebro har fået 200.000 kroner til 2011. Vi siger tak til Simon Strange.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her