Læsetid: 6 min.

'Det er sindssygt fedt, at almindelige mennesker får en stemme'

Lone Aburas, der er halvt egypter, glæder sig over, at almindelige mennesker går på gaden i Kairo. Det er også almindelige mennesker, hun skriver om hjemme i Danmark, hvor hun ikke kan lade være med at 'tage lidt pis' på folks trods alt overskuelige problemer og stræben efter succes
'Jeg mente virkelig, at jeg gerne ville skrive om nogle glade mennesker. Og jeg ville ikke være sjov. Det blev omvendt,' siger Lone Aburas.

'Jeg mente virkelig, at jeg gerne ville skrive om nogle glade mennesker. Og jeg ville ikke være sjov. Det blev omvendt,' siger Lone Aburas.

Sigrid Nygaard

5. februar 2011

Lone Aburas er netop vendt hjem fra en uges ferie i Egypten i forrige uge. Det blev en rolig badeferie ved Sharm-el-Sheikh, ingen demonstrationer eller kamp med sikkerhedsstyrker, fortæller hun. Der blev erklæret undtagelsestilstand, netop som hun skulle rejse hjem, men hun slap af sted uden problemer.

Alligevel betyder begivenhederne i Egypten noget specielt for Lone Aburas, eftersom hendes far er egypter. Også i hendes debutroman, Føtexsøen, optræder en egyptisk far til hovedpersonen, Lene, så jeg spørger, hvad Lenes far synes om den seneste tids begivenheder.

»Han er glad,« smiler Lone Aburas. »Det, der sker nu, er noget, mange har ventet på i mange år. Og folk bliver jo ved, selv om de bliver tævet og skudt på af Mubaraks styrker. I dag, fredag efter fredagsbønnen, er millioner af mennesker på gaden, og Den Arabiske Liga støtter også. Det er stort at høre så mange mennesker råbe det samme! Folk er jo villige til at dø for denne her sag. Nu har de levet i undertrykkelse så mange år, så nu er der ikke andet at gøre. Det er flot, at de bliver ved.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

LiteraturHaus Nørrebro

Oplev Lone Aburas live til LiteraturCafé torsdag den 10. februar fra kl. 20, på LiteraturHaus, hvor hun vil læse op fra Den Svære Toer.
Møllegade 7, 2200 København N. Fri entré. Varm mad til 40 kr. fra kl 19.

Se mere på http://www.literaturhaus.dk/