Læsetid: 9 min.

I de andres verdener

Forbundet? Kan vi nyde vores rigdom, når så stor en del af verden lever i nød og elendighed? Det spørgsmål undersøger Kirsten Thorup i sin nye roman, Tilfældets gud, hvor hun lader en europæisk kvinde, der er præcis så rig, som fattige afrikanere forestiller sig, at europæere er, og en ganske ung frugtsælgerske mødes på en strand i Gambia. Her fortæller hun om sine overvejelser
Aktuelt. 'Tilfældets gud' er Kirsten Thorups 20. værk siden debuten, 'Indeni — udenfor', i 1967. I sin nye bog har hun bl.a. sat sig for at udforske, om vi i Vesten kan nyde vores rigdom, når så stor en del af verden lever i nød og elendighed? Bliver vi forstyrret af deres skygger?

Aktuelt. 'Tilfældets gud' er Kirsten Thorups 20. værk siden debuten, 'Indeni — udenfor', i 1967. I sin nye bog har hun bl.a. sat sig for at udforske, om vi i Vesten kan nyde vores rigdom, når så stor en del af verden lever i nød og elendighed? Bliver vi forstyrret af deres skygger?

Sofie Amalie Klougart

1. april 2011

Kirsten Thorups nye roman,
Tilfældets gud,er det 20. værk fra hendes hånd. Hun kan godt lide at være blevet ældre som forfatter, siger hun, det giver en vis ro. Hun synes både om tilbagetrukketheden og bevidstheden om, at der hele tiden kommer nye yngre forfattere efter hende. Hun virker også rolig og koncentreret, som hun sidder i Gyldendals lille gæstestue med forårslyset knaldende ind ad det høje vindue. Øjensynlig ikke det mindste nevøs op til udgivelsesdagen.

»Jeg er blevet langsommere,« konstaterer hun nøgternt. »Som Leclerc sagde,
Le stile cest lhomme,teksten skal samle sig fra at være en diffus stjernetåge til en form. Den tid, der går, mens en roman bliver til, suges ind i romanen. Den er som et filter eller en svamp, der suger alt, hvad der sker, til sig, hvor man samler ind til grundhistorien, og for mig varer den proces længe.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu