Nyhed
Læsetid: 3 min.

Hvad nu, Charlie Sheen?

Charlie Sheen er blot den seneste Hollywood-stjerne, der er gået amok i en rus af stoffer og alkohol. Spørgsmålet er dog, om den 45-årige skuespiller for alvor har mistet forstanden
Kultur
10. marts 2011

Hvis ens navn bliver til et ord, man bruger om uheldig adfærd - eller noget endnu værre - så ved man, eller man burde vide, at man er ude på dybt vand.

Om Charlie Sheen (Wall Street, Platoon, Hot Shots!, Young Guns) er kommet til den erkendelse endnu, er tvivlsomt, idet den 45-årige amerikanske skuespiller for tiden synes at være så høj på sig selv og andre skadelige stoffer, at det kan vare en rum tid, før han kommer ned på jorden igen.

Men hans navn er i hvert fald blevet til et verbum - 'sheening' - og et synonym for at drikke sig fra sans og samling og gå amok.

Gennem 20 år har den amerikanske sladderpresse fra tid til anden bragt saftige historier om Charlie Sheens vilde liv med alkohol, stoffer, pornostjerner, sammenstød med politiet og hyppige forsøg på afvænning af den ene eller den anden slags.

I de seneste måneder er det dog gået rigtig skævt for Sheen, som ellers har spillet den ene af hovedrollerne i den meget populære sitcom Two and a Half Men, der har kørt i otte år og indbragt ham ikke mindre 1,8 mio. dollar pr. afsnit.

I oktober 2010 blev Sheen arresteret efter at have raseret en suite på Plaza Hotel i New York. Han havde drukket og taget kokain tre dage i træk. I januar i år blev han indlagt med mavesmerter og påbegyndte straks efter endnu en omgang afvænning, denne gang i sit hjem.

CBS, der sender Two and a Half Men, valgte at sætte serien på pause, mens Sheen kom på ret køl, men det resulterede blot i, at skuespilleren gik amok. I et radiointerview tilsvinede han seriens skaber, Chuck Lorre, og kaldte sig selv »underbetalt«.

En udtalelse, han siden trak tilbage.

For sent?

Siden fulgte en række tv-interview, hvor Charlie Sheen fremstod som en mand ude af kontrol. Det fik hans ellers erfarne publicist - en slags spindoktor - til at sige op, og forleden meddelte Warner Bros. Television, der producerer Two and a Half Men, at man med omgående virkning havde fyret Sheen.

På det tidspunkt havde hele affæren for længst fået et skær af Hollywood-tragedie. Selv om Charlie Sheen langtfra er den eneste Hollywood-stjerne, der er røget ud over kanten, synes han alligevel at være nået længere ud end de fleste andre - måske lige på nær Mel Gibson - og det store spørgsmål er, om han har mistet forstanden.

For nylig var der premiere på Sheen's Korner, skuespillerens eget 'talkshow', som streames live på internettet, og hvor han rabler om at 'vinde' og om det 'tigerblod', han har i sine årer, hvorfor han er immun i forhold til enhver form for afhængighed.

Charlie Sheens far er skuespilleren Martin Sheen, hans bror skuespilleren Emilio Estevez, og Sheen har været en del af filmbranchen stort set hele sit liv. Måske er det det, der nu har indhentet ham i hel ekstrem grad. Som teenager var Charlie Sheen, skriver The Guardian, »ved sin fars side på Filippinerne, da (en alkoholiseret, pillemisbrugende red.) Martin Sheen næsten døde af et hjerteanfald under optagelserne til Dommedag nu

Avisen vurderer, at Martin Sheen kan være sin søns sidste håb. Den aldrende skuespiller har selv overvundet sine dæmoner, sin afhængighed, og for nylig sagde han om Charlie Sheen, at »den sygdom, som afhængighed er, er en form for cancer. Man er nødt til at have lige dele omsorg og kærlighed og løfte dem op, så det er det, vi gør for ham«.

Lad os håbe, at det ikke er for sent.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Meget sigende billedtekst.

Og magen til leflen for laveste fællesnævner/mangel på standarder/ skal man lede længe efter pt,

Tom W. Petersen

Og...?

Når man bliver konstant latterlig gjordt, fordi man pointerer at WTC 7 blev revet ned, når man pointerer hvordan de internationale banker, med den Federale Bank i spidsen har stjålet milliarder af dollars osv osv, så har alle vel et "breaking point" det punkt har Charlie Sheen nået nu, og medierne elsker det, jeg ved ikke lige med Information, men det er åbentbart vigtigt nok til at komme med på deres web-avis..

Michael Nielsen

Information er som de fleste andre danske medier, bange for de konsekvenser det kan få, såfremt de åbenlyst formidler mod Imperiet.

Det er her vi andre kommer ind. Vi må blive ved og ved og ved, med at formidle den viden der er om Imperiet, så flere og flere forstår sammenhængen, eller som minimum får en mulighed for en modsatrettet mening til tingenes tilstand, end de medierne formidler.

Og ja, Han har talt meget om 11. september. Det er modigt af ham. For det har en pris, når man som en af de første berømtheder står frem og siger sin mening.

jeg håber personligt at han har inspireret mange andre kommende berømtheder til at udtale sig om samme tabu-emne. Bygning 7.

Det danske politi har efter sigende på Færøerne, konfiskeret en hurtiggående båd som Sheen har købt til organisationen Sea Shephard :-) Dette foregik i går.