Læsetid: 2 min.

En af Hollywoods sande divaer

Skuespilleren Elizabeth Taylor døde onsdag på et hospital. Hun havde gennem flere år lidt af hjerteproblemer
Skuespilleren Elizabeth Taylor døde onsdag på et hospital. Hun havde gennem flere år lidt af hjerteproblemer
24. marts 2011

Hun vil blive husket som en af historiens største skuespillere og en af de smukkeste kvinder, verden har set. Den amerikanske skuespiller Elizabeth Taylor døde fredfyldt på Cedars-Sinai Hospital i Los Angeles, meddelte hendes pressesekretær onsdag. For mindre end en måned siden, den 27. februar, fyldte hun 79 år. Elizabeth Taylor har lidt af alvorlige hjerteproblemer siden 2004. Da hun for seks uger siden blev indlagt, var det da også hjertet, der var problemer med. Det lykkedes lægerne at stabilisere hendes tilstand, og man håbede, at hun ville være i stand til at vende hjem. Men sådan gik det ikke. Elizabeth Taylor er kendt og elsket for sine mange store skuespilpræstationer, men også hendes privatliv er blevet fulgt med stor interesse i offentligheden. Den store Hollywood-diva nåede at blive gift otte gange med syv forskellige mænd. Det mest kendte var ægteskabet med skuespillerkollegaen Richard Burton, som hun var gift med to gange fra 1964 til 1974 og igen fra 1975 til 1976. Ægteskabet gjorde angiveligt Taylor til alkoholiker.

Elizabeth Taylor blev født i London den 27. februar 1932 af amerikanske forældre. Senere fik hun britisk statsborgerskab.

Som barn gik Elizabeth Taylor til ballet, men rykkede snart over i filmbranchen, hvor hun fik status som en ægte barnestjerne. Hun fik sin første filmrolle i filmen Lassie vender hjem fra 1943.

Siden er det blevet til stribevis af film. Blandt de mest berømte er Cleopatra, Kat på et varmt bliktag, og Hvem er bange for Virginia Woolf, hvori hun spillede sammen med Richard Burton.

To gange har hun vundet en Oscar for Butterfield 8 fra 1960, og Hvem er bange for Virginia Woolf fra 1966.I 1991 giftede hun sig med sin mand nummer syv, Larry Fortensky, en 40-årig bygningsarbejder, som hun traf på et afvænningshjem. De gik fra hinanden tre år senere.

I 1997 blev hun opereret for en hjernesvulst, og i 2006 gik hun på amerikansk tv for at afvise rygter om, at hun skulle lide af alzheimers.

I juli 2008 blev hun igen indlagt, men hendes talsmand afviste, at hun skulle være døende. Året efter blev hun opereret for en 'utæt hjerteklap'. Efterfølgende skrev Taylor på Twitter, at det var ligesom at få »et helt nyt dikkeværk«.

Elizabeth Taylor blev atter indlagt i februar i år med symptomer på en forsnævring i hjertet.

I en erklæring fra hendes pressesekretær, Sally Morrison, hylder Elizabeth Taylors søn, Michael Wilding, sin mor: »Min mor var en helt usædvanlig kvinde, som levede livet helt ud med stor lidenskab, humor og kærlighed.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer