Læsetid: 5 min.

Karl Ove 1:1

På visit. Den norske forfatter Karl Ove Knausgård er i gang med at skrive seks bind om sig selv, men læser ikke længere, hvad andre skriver om ham. I virkeligheden er han nemlig et meget privat menneske, betror han sine mange læsere i Diamanten mandag aften
18. marts 2011

Første gang, Karl Ove Knausgård var i København med sine bøger, kom der kun syv.

Og han var så nervøs, at han ikke fik sagt andet end ja og nej. Nu sidder han med udsigt til en totalt udsolgt Dronningesal i Det Kongelige Bibliotek i egen høje person og cowboytøj og virker lidt forlegen over de mange mennesker, der forventningsfuldt er mødt op for at afkræve ham et svar eller to. Det falder ham stadig ikke let at være sig selv over for så mange.

I virkeligheden bryder han sig ikke om at tale om sig selv. Eller læse om sig selv. Det er derfor, han for længst har vendt ryggen til alt det, der bliver skrevet om ham og ikke deltager i receptionen af sine egne bøger ud over det, han får refereret. På den måde har han beskyttet sig selv mod det, han har udsat andre for. Men nu sidder han altså med ansigtet mod publikum som bevis på, at han for alvor er trådt ind på den internationale forfatterscene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu