Læsetid: 2 min.

Pia Kjærsgaard er et lille lam

Master Fatman husker Gaddafi som en flink fyr og elsker Dansk Folkepartis leder mere end 100 procent
Master Fatman husker Gaddafi som en flink fyr og elsker Dansk Folkepartis leder mere end 100 procent
24. marts 2011

Der er lige kommet en tyk portrætbog om Master Fatman. Derfor flere henvendelser fra Hallo til hans telefonsvarer og omsider tilbageringning:

Jeg undrer mig over, at du ikke er blevet medlem af den nye Værdikommission. Den, der har til opgave at rejse debat om, hvilke værdier vi skal være fælles om i Danmark?

»Det er nok først og fremmest, fordi jeg har fået nyt telefonnummer. Men ellers vil jeg sige, at der skal mange kander te til den diskussion! For det fine ved værdier er jo netop, at alle kan have deres egne værdier. Nogle synes, der skal være orden i trappeopgangen. Jeg synes, det er bedst, hvis der er rodet ...«

I bogen er du citeret for at elske Pia Kjærsgaard ...

»Ja, mere end 100 procent. Fordi jeg synes, hun er ligesom et lam, der er blevet væk fra sin far og mor. Derfor har hun brug for kærlighed og ikke for at blive kritiseret og slagtet og rødvinsmarineret og lagt i ovnen. Jeg vil hellere varme noget mælk til hende!«

Jeg gættede på, at kærligheden kunne have noget at gøre med din forkærlighed for kakkelborde og hvide hyttesko ...

»Altså, kakkelbordene er et overstået stade! Men hvide hyttesko går jeg stadig med. Selv om jeg har været ude for, at en kæreste ikke ville med i biografen, når jeg havde dem på!«

Men hun slog ikke ligefrem op?

»Så galt er det aldrig gået!«

Da to af Venstres medierådgivere for nylig forlod deres poster, sagde en politisk kommentator i TV Avisen, at det var et hårdt slag for partiet i den moderne medievirkelighed ...

»Nu ser jeg aldrig tv eller læser aviser. Derfor kommer den moderne medievirkelighed ikke særlig tæt på mig. Medier er frihedsberøvende. Jeg vil hellere selv rejse ud og snakke med kurderne eller de moderate israelere. Jeg blev også forundret, da mine venner fortalte mig, hvad Gaddafi laver lige nu. Jeg huskede ham som en flink fyr med flotte uniformer og kvindelige livvagter, og støtte til forskellige ...«

... flykaprere for eksempel?

»Ja, det er rigtig nok, men de er vel også først og fremmest ude på at blive hørt.«

Hvad er din egen profession? DJ eller kunstner? Du spiller bas og interesserede dig tidligt for absurd teater og Marcel Duchamp ...

»Jeg tror nok, jeg er entertainer. Sådan lidt hen i retning af Kaj Løvring. Jeg kan huske, vi engang var med i en quiz sammen med Jodle Birge, fordi der ikke var andre end os, der ville være i tv-studiet med Mogens Glistrup. Og da Jodle Birge hørte, at jeg ikke havde noget fjernsyn, tilbød han at komme og sætte en parabol op for mig. Det ærgrer jeg mig den dag i dag over, at jeg sagde nej tak til. Det er nok dér, min interesse for Samuel Beckett og det absurde kommer ind.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu