Læsetid: 5 min.

Dét FN bør gøre

Eva Gabrielsson, der som Stieg Larssons efterladte samleverske, kom i orkanens øje i en arvestrid, glæder sig over indsatsen i Nordafrika, som giver hende mindelser om den tilsvarende i Congo. Men der måtte meget gerne ske noget mere, for snart kan det være for sent
Eva Gabrielsson levede i en årrække sammen med nu afdøde Stieg Larsson, der efter sin død solgte millioner af bøger om journalisten Mikael Blomkvist og hackeren Lisbeth Salander. Nu er hun aktuel med sin egen bog. 'Millenium — Stieg og mig', om netop livet med Larsson.

Eva Gabrielsson levede i en årrække sammen med nu afdøde Stieg Larsson, der efter sin død solgte millioner af bøger om journalisten Mikael Blomkvist og hackeren Lisbeth Salander. Nu er hun aktuel med sin egen bog. 'Millenium — Stieg og mig', om netop livet med Larsson.

Kristian Sæderup

13. april 2011

Da Eva og Stieg gik rundt i Stockholm, unge, nyforelskede og politisk aktive på venstrefløjen, arbejdede Stieg på et savværk for at kunne realisere en drøm om at rejse til Afrika. I 1977 drog han af sted, 22 år gammel, på en mission, der førte til, at han blandt andet underviste militser i håndtering af granatkastere under borgerkrigen i Etiopien.

Han rejste også rundt i andre afrikanske lande, oplevede nyresvigt og forbigående blindhed og skrev til sin Eva, at han elskede hende og ville leve sammen med hende altid.

Det fortæller Eva Gabrielsson om i sin nye bog,
Millenium Stieg og mig,men her og nu sidder hun på det økologiske Hotel Aksel Guldsmeden på Vesterbro og drikker et glas vand, mens vi snakker.

Stieg er naturligvis den svenske krimiforfatter Stieg Larsson, der døde som 50-årig for snart syv år siden, hvorved hun blev centrum og taber i en arvestrid om den formue, som hans bøger har indbragt.

The Winner takes it all! Stiegs far og bror tog det hele. Alligevel virker hun oven på med selvrespekten intakt.

»Jeg har fået mit hjem tilbage, og jeg har mit arbejde, som er interessant,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer