Læsetid: 7 min.

Når mennesker elsker for meget

Mange vil mene, verden har brug for flere, der elsker mere. Men for nogen kammer kærligheden over, og drømmen om den eneste ene bliver en besættelse. Instruktør Pernille Rose Grønkjær går i en ny dokumentarfilm helt tæt på fænomenet love addiction og stiller spørgsmålet: Kan man elske for meget?
Mange vil mene, verden har brug for flere, der elsker mere. Men for nogen kammer kærligheden over, og drømmen om den eneste ene bliver en besættelse. Instruktør Pernille Rose Grønkjær  går i en ny dokumentarfilm helt tæt på fænomenet love addiction og stiller spørgsmålet:  Kan man elske for meget?
2. april 2011

»Her er vi sammen. Vi ser så søde ud,« siger Eliza, en 28-årig amerikansk kvinde fra Los Angeles. Hun sidder alene på sit værelse og filmer sig selv, mens hun bladrer i en håndkoloreret scrapbog med lyserøde hjerter. Nænsomt lader hun to fingre glide ned over et sort-hvidt fotografi af en mand med høje kindben og mørke slangekrøller. Han hedder Christopher, og det er hendes livs kærlighed. Hun elsker ham så meget, at hun næsten ikke kan være i sig selv. Han ved det bare ikke endnu. For hun har aldrig mødt ham.

Den prisbelønnede dokumentarinstruktør Pernille Rose Grønkjær stiller i sin nye film Love Addict skarpt på konsekvenserne af uregerlig kærlighed. Gennem syv portrætter viser hun, hvad der sker, når mennesker føres bag lyset af deres egne følelser. Når den romantiske kærlighed bliver en besættelse, og forelskelsen et fix. Når drømmen om den eneste ene driver folk til vanvid og forvandler dem til kærlighedsmisbrugere. Love addicts, kalder man dem på engelsk men faktisk er det en misvisende betegnelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Puha, der er da snart ikke det, man ikke kan være afhængig af.

Politiken skriver således d.d. om motionsafhængighed. Herunder om en kvinde, der løber for meget. Således løb hun en uge tre maraton, men nu drosler hun ned, og i 2011 må hun kun løbe fem maraton.

Rachel Henderson

Så vidt jeg kan læse, drejer det sig da ikke om kvinder, der elsker for meget, men derimod om mennesker, der bliver elsket for lidt. Det er rigtig synd for dem.

Et eller andet sted må der være nogen eller noget, der kan lære sådanne mennesker at hvile så meget i sig selv, at de påkalder sig kærlighed fra andre mennesker. Hvis man accepterer og elsker sig selv, sker der ofte det, at andre opdager et menneske, der er elskværdigt.

Maj-Britt Kent Hansen

Nu har jeg så set filmen. Det var mestendels en skuffelse. Den kredser om illusionen og livsløgnen. Er ikke decideret dårlig, men ualmindelig monoton og lidet perspektiverende.

Fantasien, romantikken javel, men hvad skal vi bruge en enkelt mand og en håndfuld kvinders erfaring til?

Har man set Grønkjærs "The Monastery" er forventningerne naturligt høje. Denne film kan desværre ikke indfri dem.

Jeg har ikke set filmen ,men jeg synes beskrivelsen af problematikkerne her er en film værd.
Men det må være svært både at få alvoren, det absurde og underholdningen til at gå op i en enhed.
The Monastery ramte lige plet.
P.S. Jeg har gået på skole der.