Baggrund
Læsetid: 5 min.

Sathya Sai Babas testamente

Informations Karen Syberg, der har siddet blandt mængden i Sai Babas ashram gentagne gange, skriver her sine mindeord om guruen, der døde søndag og i går blev begravet
Indiens mest fremtrædende og berømte guru, Sai Baba, blev 
 i går begravet i sin hjemby, Puttaparthi, i delstaten Andhra Pradesh, efter tre uger med hjerteproblemer.

Indiens mest fremtrædende og berømte guru, Sai Baba, blev
i går begravet i sin hjemby, Puttaparthi, i delstaten Andhra Pradesh, efter tre uger med hjerteproblemer.

JAGADEESH NV

Kultur
28. april 2011

I går blev Bhagwan Sri Sathya Sai Baba begravet i Prasanthi Nilayam, den ashram han havde skabt i sin fødeby Puttaparthi i den indiske delstat Andhra Pradesh. 84 år blev han efter vores solkalender, 93 efter den gamle indiske månekalender, som han selv regnede ud fra.

Den 24. april var det slut, og Puttaparthi, som året rundt summer af aktivitet fra de mange pilgrimme, der besøger Prasanthi Nilayam, lukkede et helt døgn. Ifølge lokale aviser kunne man hverken køre med bus eller købe en kop chai. Kender man en indisk landsby, vil man vide, at det grænser til det overnaturlige.

Begravelsen

Sai Baba blev begravet i Sai Kulwant Hall, den åbne hal foran templet, hvor de daglige ceremonier i Prasanthi Nilayam foregår, efter at hans nevø, R.J. Ratnakar, havde udført de sidste vediske riter. Som hellig skikkelse blev Sai Baba ikke brændt, som det ellers er hinduskik, men begravet i overensstemmelse med vedisk tradition, tilsat alle de æresbevisninger, som det officielle Indien ønskede at vise ham.

Den glaskiste, hvor Sai Baba har ligget lit de parade mandag og tirsdag, blev fjernet, og hans skikkelse blev svøbt i det indiske flag. Sonia Gandhi og den indiske premierminister Manmohan Singh samt adskillige delstaters overhoveder var til stede, og der blev affyret 21 skud til Sai Babas ære.

Men begravelsen rummede endnu en ceremoni. Det var ikke enhver hellig mand, der blev begravet, men Sathya Sai Baba, og derfor var det også hans lære, der blev æret, ifølge hvilken alle verdens religioner i kernen er ét og det samme, eftersom Gud er et.

Da flaget efter salutten blev fjernet, blev der derfor læst vers fra verdensreligionernes hellige skrifter af repræsentanter for henholdsvis hinduisme, kristendom, islam, sikhisme samt jødedom og buddhisme. Derefter blev der strøet hellig aske på det sted, hvor Sai Baba skulle begraves, og hans krop blev stænket med vand fra alle Indiens hellige floder sammen med ko-urin.

Efter begravelsen blev der uddelt komælk, honning, klaret smør og silke som gaver til deltagerne. Klokken 11.45 indisk tid fik offentligheden adgang, og den halve million mennesker, der var strømmet til Puttaparthi, fik adgang til gravstedet.

Socialt arbejde

Sathya Sai Baba videreførte, for så vidt angik hinduismen de upanishadiske tradition, repræsenteret før ham ved navne som Vivekananda, en af det 19. århundredes spirituelle ledere, samt Denvendranath og Rabindranath Tagore, den sidste bedst kendt i Vesten som nobelpristager i litteratur. Den upanishadiske hinduisme afviser kastesystemet og er monoteistisk, for så vidt som den tror på altings enhed. Brahman, Verdenssjælen, gennemtrænger alt og manifesterer sig i mennesket i Atman, Selvet.

For Sai Baba betød det i radikal grad, dels at alle er lige, dels at alle religioner er ét og det samme, udmøntet i fire korte sætninger: »Der er kun én religion: kærlighedens.« »Der er kun én kaste: menneskeheden.« »Der er kun ét sprog: Hjertets sprog,« og »Der er kun én Gud: Han er over alt.«

Sai Baba formåede i hidtil uset grad af samle de spirituelle energier fra samtlige religiøse kilder i sin person og omsætte dem i et gigantisk socialt arbejde og et bemærkelsesværdig uddannelsesprogram under mottoet: The end of education is character. Karakteren er vigtigere end intellektet, lærdomstilegnelse foregår både bogligt og håndværksmæssigt. Og dette gælder for begge køn. Det er hele adfærden og forståelsen af verden, det gælder, formuleret som en stræben efter overensstemmelse mellem tanke, tale og handling.

'Mirakler'

I den vægt, Sai Baba lagde på undervisning, ligger han ligeledes i forlængelse af Vivekananda og Tagorerne, forskellen er, at det lykkedes for Sai Baba at oprette langt flere undervisningsinstitutioner, flere statsanerkendte universiteter, samt en voksende mængde børneskoler og gymnasier. Foruden at iværksætte vandprogrammer, der er kommet tusind landsbyer i Sydindien til gode og skabe to store specialhospitaler, hvor fattige behandles gratis, og hvor patienternes nummer på ventelisten afhænger af, hvor mange andre, der er afhængige af dem. En mor med fem børn rykker således i top. Som med alle hellige mænd, har rygter og beskyldninger også kredset om Sai Baba i årenes løb, mest hårdnakkede har nogle beskyldninger om pædofili været, fordi de i årevis har cirkuleret på internettet. Men da det på et tidspunkt kom til en retssag i USA, blev beskyldningerne trukket tilbage.

Sai Baba fremstilles ligeledes undertiden i vestlig presse som en art tryllekunstner, der fremtryller 'guldæg' og hellig aske, vibhuti. De nævnte guldæg er i indisk forståelse en lingam, et symbol, der tillægges guden Shiva, og som repræsenterer energi, frugtbarhed, elementerne, jordkloden, altså en yderst kompleks sammenhæng, som det vil føre for vidt at redegøre for her. Vibhuti har ligeledes rod i hinduismen som et memento mori, der dog også kan opfattes helbredende og lykkebringende. Det glemmes ofte, at der er tale om en helt anden kultur, hvor forholdet mellem virkelighed, spiritualitet, fænomen og bevidsthed er anderledes struktureret end hos os. Man kan næppe være en hellig mand i Indien uden at kunne præstere noget, vi opfatter som 'mirakler'.

Darshan

Sathya Sai Baba blev begravet i hjertet af sit virke, på det sted, hvor han regelmæssigt, indtil de allerseneste års svækkelse, gav darshan to gange daglig. Darshan betyder »velsignelse ved synet af det hellige/en hellig mand«, og den var omdrejningspunktet i hele Prasanthi Nilayams liv. Sai Baba gik rundt blandt de forsamlede mænd for sig, kvinder for sig og hilste, vekslede ord og modtog breve. Derefter satte han sig på verandaen foran templet, mens der blev sunget bhajans, vekselsangshymner, hvor en stemme synger en strofe for, hvorefter alle gentager strofen. Derefter synges den følgende på samme måde, og nået til vejs ende gentages det hele, nu blot i hurtigt tempo, mens alle klapper takten. Det lyder fantastisk, indere synger godt.

Til slut kom de udvalgte, der havde fået et tegn under darshan, op til templet, hvorefter Sai Baba trak sig tilbage sammen med dem til en personlig samtale.

Den Højeste Freds Bolig

Jeg har siddet i mængden mange gange. Jeg er kommet i Prasanthi Nilayam siden begyndelsen af 1990'erne. Dengang var der endnu ikke nogen hall, vi sad i gruset foran templet, mens ørnene byggede reder i træerne over os. Ind imellem kan jeg godt savne det gamle Prasanthi Nilayam.

Siden er ashramen vokset til en mange kvadratkilometer stor by, hvor pilgrimmenes etagehuse og lange barakker ligger strøet ud mellem omhyggeligt plejede haver i palmernes skygge og rislende småvandfald ned ad klipperne.

Prasanthi Nilayam betyder »Den Højeste Freds Bolig«, og sådan kan et føles at være der, afhængig af, hvordan man selv har det. At komme overens med det er en af grundene til at opsøge ashramen.

Om det fortsat vil føles sådan, er det for tidligt at vide noget om. Men at hele det livsværk, Sai Baba efterlader sig, vil fortsætte og givetvis også vokse, kan der til gengæld ikke være megen tvivl om.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Carsten Bengaard

kunne man ikke have fået en person, som stadig havde sin sunde fornuft i behold, til at skrive mindeordene?

Carsten Bengaard

Kan du formulere noget mere konkret ?

En sjældent set smuk og velskrevet mindes-artikel.
Tak for det.

Angående Vibhuti ( den hellige aske ) har jeg to anekdoter.

I X- files - Strengt Fortroligt som serien blev døbt af TV 2; handlede et af afsnittene bl.a om Vibhuti der i den pågældende episode blev brugt af østeuropæere til et noget uklart formål i forbindelse med noget rituel magi.
De sagesløse X-filesTV-seere worldwide har desværre nok stadig idag en helt forkert opfattelse af Vibhuti.
Men at få Vibhuti således negativt omtalt af Hollywood - er da et kæmpeplus til Sai Baba og Vibhuti.
Hollywoods meriter taget i betragtning.

Den anden anekdote involverer en direktør i et dansk cement firma som var/er tilhænger af Sai Baba og som derfor også var i besiddelse af Vibhutu - alt noget hans meddirektører i firmaet ikke brød sig.
Nå men en dag skulle den pågældende cement direktør og en anden direktør i firmaet rejse udenlands - ( og lang historie kort) Cementdirektøren bliver under uklare omstændigheder (der var før 2001) taget ud til visitation og kontrol af kufferter og tolderne finder hans beholdning af Vibhuti der så skulle undersøges på stedet.
Gode råd var nu dyre og både rejsen og mandens stilling i firmaet var i fare.
Ville Vibhuti blive registreret som et narkotika eller det der var værre?
Efter en længere ventetid (og jeg er ikke helt sikker på at den pågældende cementdirektør nåede den planlagte flyafgang eller den næste) kommer resultatet og det viser sig at det analyserede Vibhuti var intet mindre end cement-pulver!.
Den muligvis planlagte paladsrevolution der luskede rundt i baggrunden af historien fadede derefter ud i ingenting.

Men morsomt var det og tilmed et af de ellers unoterede små mirakler omkring Vibhuti.

Efter at have læst James Randis nekrolog for et par dage siden, var det en mærkelig oplevelse at læse Karen Sybergs artikel.

http://www.randi.org/site/index.php/swift-blog/1290-another-baba-leaves-...

Another Baba Leaves the Scene
Written by James Randi
Sunday, 24 April 2011 09:33

"This morning, the world of woo-woo was buzzing with the news that Sri Satya Sai Baba, India's very favorite claimant to miraculous powers, had died in hospital at age 84. I’ll not shed any tears at his death.

This fumbling sleight-of-hand artist dazzled his believers with an amateur and definitely non-mystical trick in which he claimed to produce an ashy substance he called vibhuti [holy ash] and sometimes scraps of food and cheap bits of jewelry – usually finger-rings bearing tin lithographed likenesses of himself. An occasional wrist-watch was “manifested” as well for especially-generous worshipers, each strangely bearing a factory-imprinted serial number… Think about that... This basic “vibhuti” trick had also been ascribed to former “babas.”

At the age of 13, Sathyanarayana Raju – his original name – announced to his family that he was an avatar, an incarnation of God in human form who had appeared on Earth to preach. He said he was the reincarnation of Shirdi Sai Baba, a 19th-century Indian holy man. This was a good choice, since the original had been equally venerated by Hindus and Muslims, giving the newly-created Sai Baba a greater range of appeal, of course.

His mother claimed that her son was born via immaculate conception, a popular notion promoted by followers of another well-known messiah with whom Sai Baba often identified himself.

His eventual fame and influence made him very powerful, so much so that presidents, prime ministers, assorted politicians, judges and generals sought his company, guaranteeing them substantial votes and public support – and securing insulation for the baba from any legal problems, which were many. The faker was dogged for years by allegations of child sexual abuse yet protected from prosecution by virtue of his powerful political sway. The politicians needed him, he needed them, and the two camps happily fed off one another.

Sai Baba far outranked other wealthy gurus such as the Maharishi Mahesh Yogi and Shri Rajneesh who first lured Westerners east in the 60s and 70s. The Mahareshi had even charmed the Beatles, for a time… Sai Baba transformed his birth town Puttaparthi into a prosperous wonderland spread over some ten square kilometers, a complex of hotels, resorts, university buildings, a hospital, an airport and a huge ashram thronged with wide-eyed and freely-spending devotees.

Aside from numerous charges of sexual abuse of young male worshipers, Sai Baba was never investigated on the issue, and he was so politically – and financially – well-connected, that all attempts to prosecute him failed. Even in 1993, when his bodyguards shot four male devotees who they alleged entered Sai Baba's bedroom armed with knives, there was never any resolution of the matter. This lack of legal proceedings against the baba is not surprising, considering the level of influence that he commanded. Atal Vajpayee, a former Indian prime minister, once issued a formal official letter calling such attacks on Sai Baba "wild, reckless and concocted.”

Although Satya Sai Baba once predicted he would die in his mid-90s, he also claimed that he could choose the moment of his death.

Sure.

I can't wait to see the crowd of opportunists who will vigorously compete to be at his funeral declaring their devotion and jostling to be in camera range."

Sakset fra Wiki om skeptikeren James Randi.

-"James Randi har opholdt sig i en forseglet kiste i en time og 44 minutter, hvilket brød Harry Houdini 's rekord på en time og 31 minutter fra den 5. august 1926. [ 10 ]
James Randi har også været indkapslet i en isblok i 55 minutter."

To oplysninger der sikkert grundlæggende kan forklare tragedien og skeptikeren James Randi.

James Randis hjerne har derved været uden ilt i al for lang tid.

http://en.wikipedia.org/wiki/James_Randi

Kurt Brixen.
Efter at have læst James Randis nekrolog for et par dage siden, var det en mærkelig oplevelse at læse Karen Sybergs artikel.

Det du mener er vel at det var en god oplevelse at læse Karen Sybergs Artikel ?

James Randi må være bedre til at genopstå end Sai Baba...

Til Kasper Olsen:

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal tro. Karen Syberg og James Randi har i hvert fald forskellig opfattelse af Sai Baba.

Fik trykket indsend for hurtigt. Jeg hælder nok mest til James Randi, da jeg ikke tror på mirakler.

Det bliver nok svært at trænge igennem over for en sand troende som Kaspar Olsen, men ham om det.
Jeg undrer mig mere over, hvorfor Information bruger en Sai Baba dicipel som Karen Syberg åbenbart er, til at skrive en nekrolog. Og hvorfor en så lang og ureflekteret nekrolog over en (religiøs) svindler. Som ikke engang var god til at trylle. Kære Information & Karen Syberg. Tænk jer dog om hvad det er I lægger ryg til.

Keld Jensen

Men selvfølgelig skal Information og Karen Syberg da fortyde deres iøvrigt fuldstændigt sande mindesord om Sai Baba og fremover tilslutte sig "Skeptismen" en hidtil uerkendt religion anført af den muligvis noget hjerneskadede skeptiske ypperstepræst James Randi.

For min part finder jeg det træls at se personer som har gjort et godt arbejde for at bringe noget positivitet ind i hverdagen blive nedgjort af bl.a rygtekampagner både før og efter deres død.
Af eksempler på dette kan nævnes John Lennon
Jim Morrison og Janis Joplin og nu Sai Baba.

Af nulevende kan især nævnes Mel Gibson der er blevet hængt ud som en frådende jødehader efter at han blot visualiserede handlingen i det nye testamente i filmen "The passion of the Christ."

For den rene er alting rent, og for den troende kan alt bortforklares. Fx blev Mel Gibson ikke (kun) hængt ud for sin grimme Jesusfilm, men for at være en frådende jødehader, da han stærkt beruset beskyldte jøder for at være skyld i alle krige - og den slags. Men sådanne historier skyldes nok - lige som dem om Sai Babas mange fejltrin - blot hjerneskadede kritikere...

For mig at se spillede Sai Baba spillet som Guru, og hans disciple fik som Syberg nævner bygget meget godt op på det grundlag. For de godtroende var der taskenspillernumre med ure og aske, og fred være med det, hvis folk har den slags behov for at finde tro. At guruen så også rodede sig ud i handlinger, der set udefra ikke var for kønne, har jeg dog ikke tænkt mig at glemme...

Hvad Mel Gibson har udtalt om jøder da han var stærkt beruset kan jeg ikke forholde mig til.
Sådanne referater er længere ude end andenhånds beretninger; især da Mel Gibson i situationen var plakatfuld.
Udtalelser sagt i konstateret fuldskab tæller ikke som gyldige erklæringer selv om det siges at man skal høre sandheden fra f. eks fulde folk.
Hvis udtalelser fremkommet i fuldskab er strafbare ved domstolene er det vel herefter kun et spørgsmål om fremover at hælde sprut på mistænkte der ikke vil tale om eller tilstå deres forbrydelser ved afhøringer.

Hvad Sai Baba evt. har foretaget sig af ulovligheder er ligeledes udokumenterede rygter, men både beklageligt og sørgeligt såfremt de er sande og kan ikke undskyldes selvom der er tradition for misbrug af børn og unge i Indien.

(Hvis man vil se et eksempel som meget godt beskriver hvordan Mel Gibson på det groveste blev heglet igennem i USA for sin film Passion of the Christ kan man klikke på linket.)
http://www.southparkstudios.dk/episodes/804

I ovenstående indlæg skriver jeg at Sai Baba's mulige misbrug af børn og unge ikke kan undskyldes.
Men måske findes der der en rimelig forklaring på sagen.

For det det første indebærer begrebet seksuelt misbrug; at der er en offerpart som ikke er interesseret i den pågældende seksuelle aktivitet.

Der er ikke noget i disse rygter om Sai Baba, såvidt mit vidende som indikerer at Sai Baba's seksuelle aktiviteter skulle have haft nogen karakter af voldtægt.

Tværtimod.
Da rygterne om Sai Baba's orgier med unge drenge tager fart her i Danmark stammer de så vidt min erindring fra en svensker som havde været Sai Baba discipel i Indien.
Mit indtryk dengang var at den pågældende svensker enten
1. havde haft brug for et kærligheds forhold til Sai Baba som ikke blev gengældt.
Eller
2. at Svenskeren af andre ukendte grunde har set sig sur på Sai Baba og på bedste "bitch" facon offentliggjorde et iøvrigt udokumenteret rygte om Sai Baba's seksuelle misbrug af ham og andre.

Disse rygter viderebringes ofte på en diskret måde flere steder i bladmedierne indtil et (hollandsk ?) dokumentar program sendt bl.a af dansk TV sætter overvejende negativ fokus på Sai Baba såvel hvad angår hans Guru-aktiviteter såvel som hans seksuelle aktiviteter.

Den vestlige offentlige bedømmelse og fordømmelse af Sai Baba handler her først og fremmest om en helt urimelig forventning om at Sai Baba som GURU absolut ikke er tilladt at dyrke sex.

Mon det er forkert at gætte på, at Sai Baba komplet frisindet i lighed med popstjerner og politikere har tilladt sig at vælge blandt alle de unge mænd (og kvinder) der ligesom pop og politiker - groupier har budt sig til.

De personer der har set TV2s special udgave af dagens mand hvor ikke 20 kvinder men derimod 20 homofile unge drenge / mænd byder ind på Dagens Mand vil forstå hvad Sai Baba's fristelse muligvis har bestået i.

I Indien deler man som nævnt ikke den snerpede danske opfattelse af at Guru'er ikke er tilladt at have sex med enten unge piger eller unge mænd og det er derfor næppe kriminelt hvad Sai Baba har bedrevet af sex i Indien.
Tværtimod kan man gætte på, at Sai Baba's sexpartnere både uanset køn og alder har set det som en stor ære at have haft sex med Sai Baba.

(Skulle man lede man efter deciderede homofile sex-forbrydere som man uhæmmet kan hade finder man sandsynligvis langt bedre kandidater til sit homofobiske had i f. eks amerikansk politik.)

@Kaspar, jeg tvivler på, at du kommer videre i dine beskedne forsøg på selvransagelse, når du starter med at beslutte dig for, at Sai Baba’s seksuelle aktiviteter ikke havde karakter af voldtægt.

Hvis du derimod ønskede at vide mere, kunne fx en google efter "sai baba rape" bringe dig videre. Når du har gravet dig ned gennem rygterne, ligger der rigeligt med andet og mere troværdig materiale. Denne del af guruens aktiviteter ville i øvrigt ikke være tilladt i Indien heller. Ærgerligt nok, men sådan er virkeligheden...

James Randi er for mig at se en frådende ateist, som mener at al religion er fup, og at selv ateister som mener, at folk bør have lov til at være religiøse eller spirituelle er for bløde. [Desuden flygtede Randi vist til Florida i USA fra Canada - engang i 1940erne; en anden ting er denne: Randi har aldrig nogensinde, så vidt jeg ved?, taget en High School eksamen. Han droppede nemlig ud - og sluttede sig til et cirkus. - desuden går der også rygter om Randi, et af rygterne viste sig at være sandt; han er homoseksuel.., Randi altså...]

Sai Babas virkelige mirakel er, at han i et ellers ufrugtbart stykke Indien formåede at skabe liv, dvs. skoler, hospitaler, vandledningskanaler, universiteter mm. som kom områdets befolking til gode, ikke kun ham selv, sådan som følgende citat fra artiklen viser:

"Foruden at iværksætte vandprogrammer, der er kommet tusind landsbyer i Sydindien til gode og skabe to store specialhospitaler, hvor fattige behandles gratis, og hvor patienternes nummer på ventelisten afhænger af, hvor mange andre, der er afhængige af dem. En mor med fem børn rykker således i top-" Blot det var således herhjemme...

Og er det ikke dybt ligegyldigt Sai Baba, Kissinger, John Lennon, eller politikere er homoseksuelle eller bi-seksuelle. Det er typisk amerikansk (og måske britisk) at bringe nogle i miskredit ved at udstille dem som bi eller homoseksuelle.

Mange danskere og vesterlændinge har alt for stor respekt for de indiske guruer; derfor tillader de at guruerne gør noget ved dem, som de aldrig ville tillade andre mennesker at gøre ved dem. Og Sai Baba har sikkert vidst dette, og sikkert bare ventet på, at nogle skulle gøre oprør mod det, han gjorde. Hinduismen og buddhismen er væsensforskellige religioner fra kristendommen, da man netop her opfordrer de studerende til at brække kæppen, der slår dem.

Mht. Mel Gibson er den altså god nok; manden er medlem af en lille gruppe katolikker, som mener, at det 2. romerske vatikanerkomcil i 1962 (til 1968) var og er en skandale; han vil have, at messen skal læses på latin, ikke på det lokale sprog. Og han mener også (i ædru tilstand), at jøderne dræbte Kristus. Præcis som den katolske kirke også mente det, indtil cirka 1962-1964.

Det er stor skade at Sai Baba ikke opnåede den lykke at besøge vores lille Danmark hvor man på bedste danske vis havde kunnet beværte Sai Baba ved en stor fest. Det store øjeblik i Festen kunne da have været når værten - en til lejligheden fundet komplet pålidelig og fuldstændig uberygtet person havde rejst sig op og sagt disse gode ord:"Sai Baba; vi er meget glade for at fejre dig i dag. Og vi har skrevet 2 taler til dig. En gul tale og en grøn tale .
Du skal blot vælge hvilken tale, som jeg så skal læse op for dig til evig erindring."

Thomas Meyer

En interessant tråd... Jeg spekulerer på om man tænker på at Sai Babas egentlige mirakel var at han fik millioner over hele verden sporet ind på næstekærlighed - på moral og på værdien af indre menneskelige kvaliteter. Hans budskab var såre enkelt, men det er som om visse rygtesmedes ihærdige arbejde overskygger det. Eksempelvis var en af anklagerne om pædofili - i virkeligheden selv pædofil og dømt for det. Det hører man blot ikke meget til. Er der flere af dem? Jeg ser mange historier som er anden og tredjehånds beretninger. Så er der dem der antyder Baba havde så meget indflydelse at det var derfor han ikke blev anklaget officielt i Indien. Men interessant er det jo, at den stort anlagte sag i USA også blev afvist - i USA....

De fleste store skikkelser i verden er ofte blevet anklaget for misgerninger, hellige mænd, præsidenter, statsmænd med mere. Den menneskelige natur er ofte lidt grusom, fordi den slags kan skabe medie omtaler og store debatter, mens det disse mennesker gjorde af gavn træder i baggrunden.

Nu kendte jeg selv Baba og har besøgt ham tre gange, og aldrig set tegn på nogle ugerninger, men det vigtigste for mig har været hans rolle i mit liv til at finde en sandhed inden i mig selv. En fokus på en energi ( kærlighedens), som har ændret meget af mit livssyn. Jeg har mødt utroligt mange som det samme er sket for. Og jeg synes der er alt for mange som aldrig nogensinde har sat en fod i Indien som har en mening om noget de på ingen måde kan vide noget om. Vi burde lære, at være ekstremt skeptiske overfor anden og tredjehånds medieguf ! Samme med Mel Gibson for den sags skyld. Gad vide hvor mange der reelt ved hvad han mener og hvad han står for. Eller vigtigere endnu, betydningen af det han mener og står for, fordi citater er oftest taget ud af en helhed som vi andre aldrig får at kende.

Og det gammelkendte tema sex... Ja, det kan vi altid som sidste udvej bruge til at sætte nogen i miskredit. Oftest uden nogen reelle vidner. Bare antydningen af at en kendt skikkelse er trådt ved siden af får alle fordommene frem. Jeg tror simpelthen ikke på at Baba f.eks. ville have antastet en række vesterlændinge som der skrives flere steder. Det er selvmodsigende at han både skulle have kradset en masse donationer ind fra disse mennesker, og på samme tid skulle have foretaget handlinger som logisk set ville have bragt det i stor fare. Men jeg har set flere vesterlændinge reagere negativt hvis de ikke fik den opmærksomhed fra Baba som de håbede på.

Sathya Sai Baba var et ualmindeligt stort eksempel for menneskeheden med et budskab som er vigtigere nu end nogensinde. Se på verden idag, og forestil dig at vi levede efter hans budskaber.

Jesus blev hængt ud og spottet. Hvad er forskellen? De magtfulde kan ikke lide at se når det spirituelle får mere indflydelse end penge....Måske er vi meget fattige, fordi vi er ikke i stand til at se og erkende storhed og menneskelighed når det er lige foran os. Men at se sensationer og noget vi kan pege fingre af og gøre os selv gode på bekostning af - DET er vi gode til Tjek f.eks. Paradise Hotel serien.... Det siger næsten alt om vores egen natur.

Jeg personligt hylder Sai Baba for alt det gode han satte igang i så mange mange mennesker, inclusive mig selv. Og for alt hans humanitære arbejde der har hjulpet hundredetusinder. Kunne vi efterleve DET eksempel, så kunne der ske seriøse fremskridt for menneskeheden generelt...