Læsetid: 3 min.

Danske spillesteder i fremgang

Efter år med bekymringer og beklagelser ser det nu ud til, at de danske spillesteder har fundet opskriften på fremtidig overlevelse. Det er en kombination af øget professionalisme og et belejligt fald i honorarer til kunstnerne
Distortion-festivalen er et eksempel på de nye, alternative rammer for koncerter og events.

Distortion-festivalen er et eksempel på de nye, alternative rammer for koncerter og events.

Nikolai Linares

24. maj 2011

De danske spillesteder har de seneste år kæmpet med økonomiske problemer, der har betydet stigende billet- og ølpriser og et fald i publikums- tallene. I København har de ellers populære steder Pumpehuset og Stengade måttet dreje nøglen om, og flere andre har været lukningstruede. Men nu ser det ud til, at spillestederne har fundet en bæredygtig levevej, fortæller Jakob Brixvold fra spillesteder.dk, der er brancheorganisation for danske spillesteder.

»Det går bestemt bedre. Der har været et par hårde år under finanskrisen i 2008 og 2009, men spillestederne er oppe på beatet og har genfundet deres publikum.«

Årsagen til den forbedrede økonomi skyldes bl.a., at honorarer til musikere er faldet efter at have ligget højt før finanskrisen, hvor prisen på en koncert betød mindre for publikum.

»Der er sket et lille fald i honorarerne, men det er endnu ikke helt på det niveau, hvor det hører hjemme,« fortæller Jakob Brixvold, der peger på, at finanskrisen desuden har tvunget spillestederne til i højere grad at sikre, at de hænger sammen økonomisk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu