Læsetid: 8 min.

Drømmen om den næste Leif Davidsen

Danske journalister skriver kriminalromaner som aldrig før. Hvorfor, spørger Tonny Vorm, der efter at have læst sæsonens danske bud på 'en international thriller' beder forfatterne skrue op for ambitionerne eller droppe dem, som han selv har gjort
Danske journalister skriver kriminalromaner som aldrig før. Hvorfor, spørger Tonny Vorm, der efter at have læst sæsonens danske bud på 'en international thriller' beder forfatterne skrue op for ambitionerne eller droppe dem, som han selv har gjort
6. maj 2011

Jeg kan ikke finde historien. For seks-otte år siden klippede jeg et læserbrev i Information ud og gemte det et eller andet sted i en skuffe eller en mappe. Det handlede om danske ingeniører, der under Franco-tiden byggede skibe til USA og Spanien på spanske skibsværfter og med den danske regerings tavse accept.

Jeg fik den fikse idé, at dette scenarie fra virkeligheden kunne blive afsættet for en såkaldt international thriller, og jeg forestillede mig både scooterjagter i trange gyder, snaldrede strømere på tabasbar og tilknappede KGB-agenter i hælene på de atomubådshemmeligheder, som en ung dansk mand får kendskab til på et skibsværft i Bilbao eller Barcelona.

En meget, meget dygtig forlagsredaktør kunne fornemme min begejstring, så han bad mig om at gå i gang med at skrive lige med det samme. Det lød som en rigtig god idé.

Men så fik jeg andet at lave, og nu kan jeg bare ikke finde det læserbrev, der gav mig ideen. Jeg håber, det dukker op. Så vil jeg nemlig smide det ud én gang for alle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer