Læsetid: 4 min.

Politisk satire lever på revyscenen

Den politiske satire er forvist fra tv-skærmen, men stortrives fortsat på de danske revyscener. Her er den med til at samle befolkningen og rense ud, så en ny politisk sæson kan begynde
Komik. Lisbet Dahl giver den som Birthe Rønn Hornbech i årets Cirkusrevy, hvor også Bertel Haarder står for skud.

Komik. Lisbet Dahl giver den som Birthe Rønn Hornbech i årets Cirkusrevy, hvor også Bertel Haarder står for skud.

Jeppe Michael Jensen

26. maj 2011

»Det er jo ikke interessant at hænge et eller andet skvadderhoved ud. At blive satiriseret er en ære. Og det skal ofrene huske,« lyder det fra indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder. I år debuterer han som offer for den politiske satire i Cirkusrevyen. Spillet af en splitterravende gal Ulf Pilgaard.

Revyen er en særlig dansk genre fra midten af det 19. århundrede, som fortsat lever i bedste velgående. I søndags var der sæsonpremiere på den største og mest kendte af de danske revyer, Cirkusrevyen, som siden 1935 har underholdt hundredtusindvis af danskere på Dyrehavsbakken. Ikke mindst den politiske satire, som nærmest er forsvundet fra tv-skærmen, trives fortsat i revyteltenes parodier på Løkke, Thorning-Schmidt, Haarder og alle de andre politikere, vi skal forsøge at tage alvorligt resten af året.

»Revyens funktion er ligesom karnevallet at rense ud. Især den politiske satire har en nærmest terapeutisk funktion, som kan samle befolkningen og hele politiske sår; så vi bliver klar til en ny sæson,« siger lektor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet, Jette Barnholdt Hansen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu