Læsetid: 2 min.

Store Cannes-priser til dansk film

Terrence Malicks 'The Tree of Life' fik Guldpalmen, da filmfestivalen i Cannes i aftes uddelte sine priser. Dansk film blev tilgodeset med instruktørprisen til Nicolas Winding Refn for 'Drive' og prisen for Bedste Skuespillerinde til Kirsten Dunst for hendes præstation i Lars von Triers 'Melancholia'
Da Nicolas Winding Refn (t.h.)  i aftes modtog prisen for bedste instruktør, takkede han hovedrolleindehaveren i sin film "Drive", Ryan Gosling, for at vælge ham som instruktør og give ham mulighed for at lave en film i Hollywood. "Du er mit yndlings-alter ego," proklamerede Refn.

Da Nicolas Winding Refn (t.h.) i aftes modtog prisen for bedste instruktør, takkede han hovedrolleindehaveren i sin film "Drive", Ryan Gosling, for at vælge ham som instruktør og give ham mulighed for at lave en film i Hollywood. "Du er mit yndlings-alter ego," proklamerede Refn.

ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

23. maj 2011

CANNES – »Jeg vil gerne takke juryen for at have så god smag,« sagde den danske instruktør Nicolas Winding Refn med et skævt smil, da han i aftes gik på scenen ved den store prisuddeling på filmfestivalen i Cannes for at modtage instruktørprisen for thrilleren Drive af juryformand Robert De Niro.

»Tak til Michel for at flytte nogle russiske oliepenge over til mig, så jeg kunne lave film i Hollywood. Tak til Jodorowsky for at sige til mig, at jeg hele tiden skulle smile, hvis jeg skulle lave film i Hollywood. Tak til min mor for konstant at fortælle mig, da jeg var barn, at jeg var et geni. Tak til Ryan Gosling for at vælge mig som instruktør på Drive og give mig mulighed for at lave en film i Hollywood. Du er mit yndlings-alter ego. Og tak til min kone, Liv. Uden dig ville jeg ikke være i live. Du er den virkelige pris – dette er blot en illusion,« sagde Refn og holdt sit diplom i vejret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu