Læsetid: 3 min.

30.000 uskønne personer i skønhedsland

Datingsiden Beautifulpeople.com vil definere skønhed. Den optager nemlig kun dem, der bliver stemt ind som værende smukke af de øvrige medlemmer. Indtil sidste måned, hvor siden blev angrebet, og 30.000 grimme mennesker slap gennem nåleøjet til de smukkes slarafenland
Datingsiden Beautifulpeople.com vil definere skønhed. Den optager nemlig kun dem, der bliver stemt ind som værende smukke af de øvrige medlemmer. Indtil sidste måned, hvor siden blev angrebet, og 30.000 grimme mennesker slap gennem nåleøjet til de smukkes slarafenland
Kultur
21. juni 2011

Det skulle være en datingside for 'smukke mænd og kvinder,' hvor medlemmer blev frasorteret, hvis ikke de faldt ind under andre medlemmers definition af det gode udseende. Det var ideen, da en gruppe danskere for næsten 10 år siden åbnede beautifulpeople.com. Men i maj blev siden angrebet af en virus, og pludselig kunne alle grimme mennesker besudle de smukkes mødested. Det skriver The Guardian. Omkring 30.000 nye medlemmer fik adgang til det virtuelle slaraffenland i løbet af lidt over en måned, og det var det, der fik alarmen til at hyle hos beautifulpeople.com.

»Vi blev mistænksomme, da titusindvis blev optaget på få uger, og mange deriblandt var ikke ligefrem 'oliemalerier,« siger Greg Hodge, administrerende direktør for Beautifulpeople.com, til The Guardian. Han forsvarer sidens beslutning om at smide de uegnede ud igen.

»Vi kan ikke bare feje 30.000 grimme mennesker ind under tæppet,« siger han.

Virussen blev hurtigt døbt 'Shrek' navnet på den grønne, grimme trold fra Dreamworks-filmen af samme navn. Den angreb det software i Beautifulpeople.com, der bliver brugt til at screene potentielle medlemmer. Normalt fungerer det via et program, der tillader sidens resterende medlemmer at vurdere dem, der ønsker at blive optaget, men programmet har altså været ude af drift og har tilladt alle ansøgere at blive optaget.

En dyr omgang

At Beautifulpeople.com har været i gang med at sortere de almindelige fra dukkerne har kostet operatørerne bag siden 100.000 dollar og har skabt en bølge af raseri blandt dem, der først troede, de var smukke, men nu er røget ud på røv og albuer. Der er sågar blevet oprettet en hjælpelinje for de kriseramte forulempede. Det er dog ikke noget, der skaber røre hos de smukkes talsmand.

»Vi må stå ved vores fundamentale principper om kun at acceptere smukke mennesker. Det er det, vores medlemmer har betalt for,« siger Greg Hodge.

Hodge siger, at han er »vældig ked af det« på de menneskers vegne, der blev optaget på siden og for en kort stund troede, at de gik for at være smukke.

»Jeg har sendt dem alle en meget omhyggelig e-mail, hvor jeg prøver at være så følsom som muligt. Men naturligvis føler mange af dem, at det er lidt som et stik at være blevet bedømt som smuk og så miste den titel fra en dag til en anden.«

Irere er grimmest

Den brutale nedskæring i medlemmer er ikke den første kontroversielle beslutning fra hjemmesidens ledelse. Sidste år blev 5.000 mennesker efter jul fjernet fra siden, fordi de havde været for letsindige med den fede julemad. Det viste sig at være et mediestunt, og it-sikkerhedsbloggeren Naked Security spekulerede da også i går i, hvorvidt den nylige seance kan være et mediestunt.

I denne måned skabte siden igen debat, fordi den i en skrivelse påstod, at irere er blandt de grimmeste folkefærd i verden.

Det var baseret på, at kun ni pct. af alle irske ansøgere bliver optaget på siden. Kun 20 pct. af de irske kvinder blev accepteret, hvor tallet for svenske kvinder for eksempel er 70 pct.

Norske kvinder og svenske mænd har den største mulighed for at blive optaget på beautifulpeople.com, men både brasilianske og danske mænd er ligeledes populære, ligesom kvinder fra Island og Sverige ofte bliver fundet smukke nok.

I øvrigt søgte Information som led i researchen til serien om singlekultur om optagelse hos beautifupeople.com. Det lykkedes, og det var vi glade for. Indtil nyheden om en virus ramte redaktionslokalet ...

Serie

Singler – kærlighedens tabere eller vindere?

Singlekulturen er blevet et populært alternativ til livet i kernefamilien. Det skyldes ikke mindst litteratur og film, der dyrker forestillingen om det perfekte liv alene og uden ansvar for andet end ens egen lykke.

Men hvor, hvornår og hvordan opstod singlekulturen. Og hvem er singlerne, hvordan fremstilles de, og hvad betyder singlekulturen for vores samfund? Vi ser nærmere på fænomenet.

Seneste artikler

 • Singlespillet

  24. juni 2011
  Det kan blive et demokratisk problem, hvis vi i stigende grad placerer os i enklaver i samfundet, for at kæreste rundt med folk, der bekræfter os i alt hvad vi gør, fordi de ligner os selv
 • Single er ikke et plusord

  20. juni 2011
  Alene termen singlekultur viser, at der ikke er tale om en overskudskultur. Singler er derimod det anderledes og undtagne i forhold til de normer, som både findes i sproget og i samfundets registrering og opfattelse af os
 • Det virtuelle kødmarked har ændret vores søgen efter kærlighed

  20. juni 2011
  Netdating har ændret jagten på kærligheden på to afgørende fronter. Brugerne vil i højere grad søge efter nogen, der ligner dem selv, og dræber derved myten om, at modsætninger mødes. Og når vi lægger kærlighedsjagten i hænderne på cyberspace, bliver det sværere at slå sig endeligt ned
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lars Poulsen

Hvorfor bringer i det, når i nu ved at det bare er en reklame?

Magnus Bidstrup

Synes det er fint at blive mindet om at der findes så latterlig en ting som Beautifulpeople....
Havde lige glemt det dekadente projekt.

Anne Marie Pedersen

Lige nu mangler jeg en "anbefaler IKKE artiklen"-knap...

Thorsten Lind

...men løven keder sig.
Der er ikke meget kød på de ´knogler´!

Det originale billede er her, godt nok uden løve.
http://hoffstrizz.typepad.com/.a/6a0128773aba66970c01347fd7b3ef970c-800wi

Maj-Britt Kent Hansen

Igennem tre uger er vi blevet plaget med den ene mere ligeyldige artikel end den anden under overskriften single-et-eller-andet. Jeg tæller fra forsiden p.t ni artikler.

Ingen af dem har indeholdt åbenbaringer. Det er måske også for meget at forlange, men med så mange selvfølgeligheder og banaliteter, som det er blevet til, skulle man tro, at Information mener, at kernelæserne af dagbladet er både uvidende og umodne.

Suk!

Karol Kanarra

De smukke mennesker fremstår som ofre, der skal trøstes og beroliges. - Jeg anede heller ikke, at der var så mange grimme mennesker til i verden.

Charlotte Sandvej

Så godt initiativ!

Lykke Johansen

Er der nogen af jer, der har set det tåkrummende program på TV3+, der hedder "For lækker til love"?
Første afsnit kan ses gratis her:
http://tv3.dk/tv3/se-laekker-til-love-gratis-paa-viaplaydk
Her er der tale om unge mennesker, der i egne øjne er så smukke og så lækre, at ingen kan leve op til deres standard. I virkeligheden er disse unge mennesker totalt "blanke" og overfladiske i en sådan grad, at ingen - ved deres fulde fem - kunne finde på at indgå i et seriøst forhold med dem.
Mon det er den slags typer, man satser på i "beautifulpeople.com"? I så fald er stifterne - og medlemmerne ligeså tomhjernede som de unge mennesker, der udstiller sig selv i programmet "For lækker til love".

Maj-Britt Kent Hansen

Det program har jeg først set nu via Lykkes link - og kun et enkelt minut blev der bevilget.

Men det var alt nok. Ja, det var sådan set alt, alt for meget!