Læsetid: 3 min.

Hun krøb ned i et hul og tabte

Heller ikke 18. gang var lykkens gang for Caroline Wozniacki, der stivnede i fjerde runde og stadig har sin første grand slam-titel til gode
Caroline Wozniacki fik ikke ønsket om en grand slam-titel opfyldt i London.

Caroline Wozniacki fik ikke ønsket om en grand slam-titel opfyldt i London.

Carl de Souza

28. juni 2011

LONDON – Efter gårsdagens overbevisende sejr i fjerde runde over kinesiske Shuai Peng blev Maria Sharapova spurgt til sin næste udfordring. Russeren skulle i kvartfinalen op imod vinderen af opgøret mellem Caroline Wozniacki og Dominika Cibulkova en kamp, der blev spillet samtidig med Sharapovas pressekonference.

»Caroline er vist foran med et sæt,« sagde den tidligere Wimbledonmester og gik ud fra, at den danske verdensetter gjorde arbejdet færdig: »Hun spiller sin karrieres bedste tennis. Hun er ung og sulten efter at vinde en grand slam-turnering. Ja, det bliver svært.«

Formelt set var alle udsagnene korrekte. Wozniacki har i foråret spillet sit livs bedste tennis, og hun har taget det med til London: sikkert som altid, slidstærkt, hårdtarbejdende, men nu også med flabede stopbolde, hårde servevindere, dikterende grundspil og angrebs-ivrige løb mod nettet. Ingen var i nærheden af at tage et sæt fra hende i de første tre kampe.

Det så ud til at fortsætte mod 24.-seedede Dominika Cibulkova, en af de mindste størrelser på touren med sine 161 centimeter. Hun knoklede med at få serven over nettet i første sæt, som Wozniacki vandt 6-1 på et øjeblik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lennart Kampmann

Caroline har mange gode år endnu til at nå en grand slam. Måske når hun det aldrig. Hvorfor skal det også gøres til et problem? Journalister har nogle gange lidt for travlt med at mene det ene eller andet om hende og hendes spil, men tennis er ikke en lineær beregning, det er svært at vinde en grand slam.

Måske skulle journalisterne selv tage en ketsjer i hånden og forsøge.

Hendes ukrukkede facon er en befrielse i en alt for højtidelig verden. At anklage Caroline for ikke at have format er usselt.

Med venlig hilsen
Lennart

Anders Haahr Rasmussen

Hov, hov, Lennart, jeg anklager ikke Wozniacki for at være uden format. Er du vimmer, mand. Så langt fra.
Jeg noterer mig blot, at hun på nuværende tidspunkt -- "endnu" -- ikke har format til at fylde det tomrum, der er i kvindetennis. Det er noget ganske andet.
Og som du selv skriver, har hun forhåbentlig mange gode år i sig endnu. "Min tid skal nok komme," plejer hun selv at sige.

Jeg giver dig i øvrigt ret i, at det ikke behøver at være et problem, at en tennisspiller ikke vinder en grand slam. Men når nu det er hendes erklærede mål, og det tilmed synes realistisk, så er det vel, inden for hendes egen forståelsesramme, et slags problem eller i hvert fald en skuffelse, hvis det ikke lykkes.