Læsetid: 4 min.

Mode på mode i kunstens verden

Moden sniger sig langsomt ind i kunstens verden. På flere kunstmuseer tager man imod den med åbne arme, på andre kalder man den et 'oplevelsesøkonomisk spektakel' i et desperat forsøg på at kapre publikum i krisetider
Moden sniger sig langsomt ind i kunstens verden. På flere kunstmuseer tager man imod den med åbne arme, på andre kalder man den et 'oplevelsesøkonomisk spektakel' i et desperat forsøg på at kapre publikum i krisetider
16. juni 2011

»Køen til Alexander McQueen starter dernede,« råber en ung kustode, da vi kommer op på anden sal, hvor udstillingen Savage Beauty er at finde forbi rummene med rækkerne af Monets åkander og Matisses dansende kvinder. Der er i hvert fald 20-30 minutters ventetid på at se den afdøde tøjdesigner Alexander McQueens kreationer på et af verdens største kunstmuseer, The Metropolitan Museum of Art i New York.

Udstillingen, der har kørt siden 4. maj, er besøgt af cirka en kvart million mennesker, og museet har i forbindelse med udstillingen haft sin næsttravleste dag målt på antallet af besøgende i museets historie kun overgået i 2005 med en særudstilling med Vincent van Goghs tegninger.

Den er blot et eksempel ud af flere, hvor moden har sneget sig ind på kunstmuseerne rundt om i verden. Modeverdenen klapper i hænderne over, at det er tegn på, at moden endelig er ved at blive anset som kunstart.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kejserens nye klæder.

Men på den anden side er det som kunsterne Per Kirkeby og John Kørner laver, i mine øjne haute couture i kunsten!

Er der virkelig ingen der kan tage sig sammen og bare være lidt elitær og skille skidt fra kanel.

Som om at noget så dekadent og ubetydeligt som modetøj, har nogen kunstnerisk betydning. Og kokke er også på et tidspunkt blevet udråbt til at være kunstnere.

Snart sagt er alt kunst og alle kan kalde sig kunstnere. Begrebet er så fuldstændigt udvandet og det er bedrøvende og trist, at der ikke er nogen der tør sige det højt! Men de har vel en direktørpost, et dyrt hus og en dyr bil. 2 børn der skal have mad i munden og tøj på kroppen, så de har ikke råd til at miste stillingen og flyder bevidstløs med strømmen!

Hvor er det småt!