Læsetid: 3 min.

I Køge er gadekunsten lovlig

Kunstmuseet KØS har lavet en to kilometer lang rute med gadekunst, der ifølge udstillingens egen kurator ikke er ægte gadekunst men alligevel har kunstnerisk værdi
Gadekunstneren Tejn ved et af sine værker, der for tiden udstilles på KØS, Museum for Kunst i det offentlige rum, i Køge. Fordi kunstnerne har fået penge for og god tid til at kreere deres værker, mener udstillingens kurator, Katrine Ring, ikke at der er tale om ægte gadekunst. 'Det her er kunst, der baserer sig på teknikken og er inspireret af gadekunsten,' siger hun.

Gadekunstneren Tejn ved et af sine værker, der for tiden udstilles på KØS, Museum for Kunst i det offentlige rum, i Køge. Fordi kunstnerne har fået penge for og god tid til at kreere deres værker, mener udstillingens kurator, Katrine Ring, ikke at der er tale om ægte gadekunst. 'Det her er kunst, der baserer sig på teknikken og er inspireret af gadekunsten,' siger hun.

Martin Slottemo Lyngstad

19. juli 2011

Normalt er gadekunsten ulovlig og ukommerciel. Og som gadekunstner ved man aldrig, hvor lang tid man har at arbejde i, for man kan når som helst blive opdaget. Men på KØS i Køge har man lige nu udstillingen Walk this way, hvor etablerede gadekunstnere mod betaling og med ubegrænset tid har dekoreret en to kilometer lang rute.

Kunstnerne har tilmed spurgt hus- og butiksejerne om lov, inden de har udsmykket deres ejendomme. Dermed kan man dårligt kalde det for gadekunst, mener udstillingens kurator, Katrine Ring:

»Hvis man vil opleve ægte gadekunst, så skal man til København. Det her er kunst, der baserer sig på teknikken og er inspireret af gadekunsten. Men derfor har det stadig kunstnerisk værdi,« siger Katrine Ring, som tidligere har udgivet kalendere og en bog om gadekunst.

Synlig gadekunst

I lørdagens Information kritiserede gadekunstneren Jan Danebod street art for at være flyttet ind på museer og gallerier, hvorfor det ulovlige, farlige og provokerende er feset af.

Med sin bogudgivelse og udstilling har Katrine Ring selv været med til at skubbe til den udvikling, som Jan Danebod kritiserer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer