Læsetid: 4 min.

Svenskere forargede over dansk film

Den danske film 'Daisy Diamond' er udsat for voldsom kritik, efter den er blevet vist i svensk tv. I forbindelse med optagelserne er spædbørn blevet udsat for overgreb, mener kritikerne. Filmens producer afviser kritikken og kalder debatten for latterlig
Den danske film 'Daisy Diamond' er udsat for voldsom kritik, efter den er blevet vist i svensk tv. I forbindelse med optagelserne er spædbørn blevet udsat for overgreb, mener kritikerne. Filmens producer afviser kritikken og kalder debatten for latterlig
2. juli 2011

I et debatindlæg i Aftonbladet går fire svenskere til skarpt angreb på den danske filminstruktør Simon Staho og hans film Daisy Diamond. Forfatterne bag debatindlægget mener, at Simon Staho og hans producere har udsat spædbørn for ubehageligheder under optagelserne til filmen.

»Hvor dårligt må man behandle et barn i kunstens navn?« spørger forfatterne Måns Herngren, Emma Gray Munthe, Jonas Inde og Göran Harnesk. De tre førstnævnte er selv fra filmbranchen, mens Göran Harnesk er generalsekretær i børneorganisationen Bris. Indlægget er præget af en voldsom retorik:

»Det, som Simon Staho og hans team udsatte de 'skuespillende' babyer for i Daisy Diamond, må aldrig ske igen,« hedder det blandt andet. Filmen er fra 2007, men er for nylig blevet vist på STV, og først der har de fire underskrivere set den – derfor den sene debat.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu