Nyhed
Læsetid: 2 min.

Ambitiøs internetradio lukker ned

Radiokonceptet Third Ear er løbet tør for penge og lukker ned. Internet-radioen har ellers været en succes, der har vundet flere priser for sine alternative radiomontager en genre, som nu er truet
Kultur
10. august 2011

Third Ear lukker. I hvert fald for denne gang. Der er nemlig ikke flere penge tilbage i kassen hos den ambitiøse internetradio, fortæller radioens medstifter og redaktør, Tim Hinman.

»Vi har ikke mulighed for at få en bevilling i en størrelsesorden, som vi kan bygge videre på. Det er desværre situationen lige nu,« siger Tim Hinman og tilføjer:

»Vi har ingen løn til mig og de andre, og det har vi faktisk ikke haft i et stykke tid. Så vi venter lidt på, hvad vi så skal stille op. Men vi bliver nødt til at stoppe med at lave nye programmer nu, og hvis ikke situationen ændrer sig radikalt, så er det endegyldigt slut,« siger Tim Hinman.

Den støtte, som Third Ear har fået, har været til at udvikle ideen. Den er nu udviklet, og derfor kan de ikke længere søge Kunstrådet om penge, og det er ifølge Tim Hinman ikke muligt at drive radioen på kommercielle vilkår:

»Vi har omkring 18.000 lyttere til vores montager, og det er vi stolte af. Men det vil højst være 10 procent, der vil betale for at høre dem, og det er ikke nok . De fleste vil helst havde det gratis og 'lige nu',« siger Tim Hinman.

Truet genre

Third Ear opstod, da montagegruppen på P1 lukkede og det er primært gamle P1-folk, der har lavet programmerne. Third Ears flagskib er et månedligt magasin, en timelang radiomontage. Og netop den genre er med nedlukningen truet, vurderer rektor på RUC Ib Poulsen, som har skrevet doktorafhandling om radiomontagen:

»Jeg synes, det er meget trist, at Third Ear bliver nødt til at lukke ned. De har netop som nærmest de eneste forsøgt at videreføre montageradioen,« siger Ib Poulsen.

Third Ear har vundet flere priser, blandt andet den prestigefylde Prix Marulic for montagen Guldhornene. Her fortælles historien om guldhornene på en alternativ måde, som dog kan siges at være typisk for Third Ear. Nemlig ud fra et interview med Sonni Svensson, tyven, der i 2006 stjal hornene fra en udstilling i Jelling. Den starter sådan her:

»Jeg var overbevist om, at det her var af guld. Jeg havde ikke researchet nok. Jeg var ikke gået ind i teksten og læst igennem, at det her var faktisk sølv belagt med guld. Når jeg tænker tilbage, så var det pisseflovt. Hvis man er tyveknægt, så skal man gøre det ordentligt.«

Ib Poulsen kommer til at savne Third Ears montager. Men han håber, at genren trods alt vil overleve:

»Man må så sandelig håbe, at der er nogle, der vil videreføre montagen. Men det er en dyr produktion, som kræver rigtig meget, så det er ikke sådan noget, man bare lige gør,« siger Ib Poulsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her