Læsetid: 5 min.

Forår på Prags Boulevard

Organisationen givrum.nu vil være forbindelsesled mellem virksomheder, alternative miljøer og kommunale embedsfolk og politikere. Støttet af Realdania vil man skabe kulturelle og sociale aktiviteter i forladte bygninger, og en gammel malingfabrik på Amager er første skridt på vejen
Prags Boulevard 43 på Amager med Rådhustårnet i baggrunden hersker der en meget fri energi og en anarkistisk stemning. En tom industrigrund med bygninger er med Realdanias mellemkomst blevet udlånt kvit og frit i  to år til kunstnere, pladeselskaber, værksteder  og lokale, der dyrker små køkkenhaver.

Prags Boulevard 43 på Amager med Rådhustårnet i baggrunden hersker der en meget fri energi og en anarkistisk stemning. En tom industrigrund med bygninger er med Realdanias mellemkomst blevet udlånt kvit og frit i to år til kunstnere, pladeselskaber, værksteder og lokale, der dyrker små køkkenhaver.

Sofie Amalie Klougart

23. august 2011

En performance med Egon Olsen-undertoner er i gang:

» ... plattenslager, kræmmer, tidsslave, lønarbejder, fattiglus, vagabond ...« lyder det fra digteren Alan Hammerlund over dybe toner fra en kontrabas. Den spruttende digter bevæger sig ned mod de nys anlagte køkkenhaver, og mens roen sænker sig på gårdspladsen på Prags Boulevard 43 på Amager, er det nu Christian Fumz og Jesper Koefoed-Melson, der opremser:

» Dér er to træværksteder, dér er to metalværksteder, og dér er et kontorfællesskab. Så er der galleri, pladeselskabet Pony Records og keramikerne dernede i bunden og nogle trykkeripiger. Og derovre motorcykelværkstedet Arnes Dækservice,« siger de og peger rundt på de forskellige bygninger.

Prags Boulevard 43 er med deres egne ord »svendestykket« for den nye organisation givrum.nu, som Christian Fumz og Jesper Koefoed-Melson sammen har stiftet med støtte fra foreningen Realdania.

Givrum.nu arbejder for, at tomme, forfaldne bygninger bliver brugt aktivt, indtil de skal ombygges eller nedrives.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer