Læsetid: 3 min.

Public service-puljen kan ikke støtte public service-radio

Det er kun radiostationerne Nova FM og POP FM, der kan få del i public service-puljen. Oplagte støttemodtagere som Third Ear og Den Anden Radio kan ikke få støtte, fordi de sender på internettet. Meget gammeldags, lyder kritikken
Det  var netop med henblik på  ambitiøse public service-radiokanaler som Third Ear og Den Anden Radio, at der blev sat 15 mio. kr. af i støtte fra public service-puljen. Men kanalerne sender kun på nettet, og derfor kan de ikke få støtte, som systemet er indrettet i dag.

Det var netop med henblik på ambitiøse public service-radiokanaler som Third Ear og Den Anden Radio, at der blev sat 15 mio. kr. af i støtte fra public service-puljen. Men kanalerne sender kun på nettet, og derfor kan de ikke få støtte, som systemet er indrettet i dag.

Miriam Nielsen

12. august 2011

I onsdags kom det frem, at internetradioen Third Ear må lukke ned, fordi pengekassen er tom. Den lukning kunne være undgået, hvis Third Ear havde fået del i public service-puljen, hvor omkring 15 millioner kroner er øremærket til public service-radio, som ligger uden for Radio 24syv og DR-regi. Third Ear er udsprunget af montagegruppen på P1 og laver i høj grad public service-radio. Men de kan imidlertid ikke søge om støtte, fordi den kun sender på internettet. Det samme gælder for en anden oplagt støttemodtager, internetradioen Den Anden Radio. Bestyrelsesformand og initiativtager til Den Anden Radio, Georg Metz, mener, at man fra politisk side har tænkt for traditionelt:

»Der er mere fremtid i netradio, så det virker meget forældet kun at ville støtte FM-radio,« siger han. Samme holdning har Tim Hinman fra Third Ear:

»Hvis man vil sikre mangfoldighed og kvalitet i mediebillede i Danmark, så bliver man nødt til at tage de nye medier alvorligt,« siger han.

De to radiostationer bakkes op af professor i kommunikation og rektor på RUC Ib Poulsen:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Blaabjerg

Internettet kan og bør være fremtidens public-service medium nr. 1. Det egner sig jo med sin on-demand-teknik aldeles fremragende til det og meget mere end noget andet medium nogen side har gjort det. Derudover mener jeg at internettet fremover bør spille en afgørende rolle som undervisnings- og forskningsmedium (blandt andet med overflødiggørelse af den megen brug af fotokopiering, der finder sted her) og til dels til overflødiggørelse af lærebøger opgavemateriale trykt på pair.

Lene Asp Frederiksen

Third Ear er efterhånden den eneste danskproducerede radio, man gider høre, de har nemlig ambition og dygtighed! Det virker absurd, at de der producerer public service ikke kan få midlerne.
I stedet har Third Ear i en årrække fået penge, som ellers har været øremærket litteraturen gennem Kunstudvalgets Litteraturpulje. Der mangler ligesom logik.

Vandvittigt at Nova FM kan få støtte. Det er ikke andet end de samme 10-15 pop-numre der spilles igen og igen i løbet af dagen, krydret med reklamer og platte studieværter.
Hvorfor er der ikke et kvalitetskrav hvis man skal have støtte?
Pop er som sådan fint nok, men kavliteten er ret lav når det bare er en blandet Pop CD der kører på 'repeat' hele dagen.

Hvor ville det være dejligt, hvis det var omvendt:
At det var Third Ear,s fremtid, der var sikret og regeringen et dystert fortidminde.
DEN model kan vi heldigvis selv vælge ved det valg, der forhåbentlig kommer snart.
Det er en i hvert fald en public service model, som selv Ellen Trane Nørby vil kunne forstå. Og fortjener efter et årti,s ugerninger.
Indtil da efterlyser jeg nogle mere klare løfter fra oppositionen om at DE vil sørge for at genoplive Third Ear straks efter valget og før det er uigenkaldeligt for sent.
Hvad siger Tim Henman og folkene på stationen selv. Skal vi der har brug for spændende radio betale for at i kan fortsætte ? Skal vi starte en indsamling, prøve at motivere de mere reelle politikere til at protestere?
Noget må der gøres. I er ikke til at undvære...
?