Læsetid: 2 min.

Sammensværgelsen om 11. september

Historiker og DR-journalist Ole Retsbo har gjort den offentlige debat en kæmpetjeneste med sin nye bog, der gennemgår og tilbageviser de bærende dele af konspirationsteorierne om 11. september
29. august 2011

WASHINGTON – Lad det være sagt med det samme: Konklusionerne i Ole Retsbos spændende, velskrevne og letlæste bog om 11.september vil ikke overbevise de mennesker, der er overbeviste om, at den amerikanske regering selv planlagde og udførte verdenshistoriens alvorligste terrorangreb mod USA. Men bogen kan forhåbentlig danne en tiltrængt modvægt til den udbredte desinformation om angrebet, så de mange søgende mennesker, der gerne vil vide mere om 11.september, får et alternativ til galskaben.

For Retsbo har ret, når han i starten af sin bog påpeger, at det er en fejl, at mainstream-medierne ikke afprøver konspirationsteorierne »kritisk og journalistisk, som vi gør med alle andre diskussioner og påstande, der svirrer i samfundet,« men blot træt vælger at ignorere dem.

På gravearbejde

Der er jo, som Retsbo skriver, mange, der bruger internettet som deres vigtigste informationskilde, især blandt unge, og på nettet finder de konspirations-websider med videoklip og informationer, der »ser mystiske ud og som får mange til at mene, at der måske kan være noget om snakken.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der kan ikke kommenteres

Brian Nocis Jensen

Så alle de arkitekter, ingeniører og naturvidenskabsfolk, der udtaler sig meget kritisk overfor NIST's redegørelse for bygning 7's kollaps i følgende indslag er enten fejlciterede eller forudindtagede ...?

http://www.youtube.com/watch?v=hZEvA8BCoBw

- og det er der dokumentation for i bogen? Den glæder jeg mig til at læse!

Heinrich R. Jørgensen

"efter endt læsning står det fuldkommen klart, at der dels ikke findes nogen uafhængige, anerkendte eksperter i hverken byggeteknik, sprængstoffer eller ingeniørkunst, der bakker op om konspirationerne"

Videnskabsteoretikere og filosoffer burde forholde sig til, at det videnskabelige rygklapperi, dets konformitets bestræbelser, ensretningen, kollektivets repression af dissidenter, den dominerende koncensus om de historiske kendsgerninger, professionaliseringen og politiseringen af akademia, ikke på alle områder bidrager til viden, oplysning og indsigt.