Læsetid: 3 min.

Sundhedstjek af modeller lader vente på sig

Med bl.a. en aldergrænse for modeller på 16 år forsøger Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade i samarbejde med modebranchen at gøre op med idealet om stadigt tyndere og yngre modeller. Det vigtigste tiltag - et sundhedstjek når dog ikke at blive indført, inden Copenhagen Fashion Week begynder i morgen
Modellen Therese er til fitting hos Inwear, som hun skal gå model for under Copenhagen Fashion Week. Therese er 16 år, så hun klarer lige netop de nye krav, modeugen stiller til modellerne.

Modellen Therese er til fitting hos Inwear, som hun skal gå model for under Copenhagen Fashion Week. Therese er 16 år, så hun klarer lige netop de nye krav, modeugen stiller til modellerne.

Sofie Amalie Klougart

3. august 2011

Radmagre, undervægtige unge piger, der mistrives. Livet i modebranchen og modellernes sundhed har længe været genstand for massiv kritik. Det har nu fået den danske modebranche til at tage konkrete skridt til at forbedre vilkårene for de unge piger på de danske catwalks.

»Jeg synes, det er rigtig positivt, at den danske modebranche har indset, at det er nødvendigt at gøre noget ved problemerne i modeverdenen,« siger Steen Andersen, generalsekretær i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (LMS).

Op til denne uges Copenhagen Fashion Week har LMS i samarbejde med Danish Fashion Istitute (DAFI) taget en række initiativer, der skal sikre, at »modellerne på catwalken er sunde og raske, og at modebranchen behandler modellerne ansvarligt«, som det hedder.

Kritikken i forbindelse med tidligere modeuger, hvor ekstremt undervægtige unge modeller har skabt overskrifter, er en af årsagerne til de nye initiativer, fortæller Steen Andersen fra LMS.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Robert N Gjeertsen

Hvad med at lade heterosexuelle mænd udvælge modellerne ?
Jeg kender ikke EN ENESTE hetero-mand der synes de der radmagre pibe-rensere er 'sexede' eller ser 'feminine' ud .

Findes der mon mere ligegyldige problemstillinger ?

Jeg mener, det er jo ikke sådan ligesom ludderproblematikken, er det ?

Det er sådan lidt et "overskudsproblem", er det ikke ?

Kunne man ikke bare lige overlade det der problem til de der modeller ? Mon ikke de kunne finde ... mindre godt betalte jobs, andetsteds ?

Det tror jeg.

Anne Marie Pedersen

Få en lovgivning om BMI-grænse på 18,5 som i andre lande og en aldersgrænse på 18 år. Og der skal være uanmeldte stikprøvekontroler af pigernes vægt. Det her er et spørgsmål om arbejdsmiljø.

Spiseforstyrrede piger og drenge kommer bagud,og har stor chance for at udvikle andre psykiske problemer resten af livet. Det er langt farligere at sulte sig og æde stoffer for at være tynd end doping i sportens verden.

Anne Marie Pedersen

Per, du spørger om ikke de kunne finde et mindre godt betalt job et andet sted.

Det tror jeg ikke. Har du undersøgt hvad modeller får i løn. Når de altså i øvrigt bliver betalt for at gå på catwalken.