Læsetid: 5 min.

'Det er typisk, at man bliver enige om, at kvinden må arbejde mindre'

Overklassens mænd er følelseskolde og amoralske enspændere med lige så høj selvopfattelse som indkomst, og de dyrker deres arbejde på bekostning af familie og venner. Sådan er den gængse forestilling om overklassens mænd Information er taget til Gentofte for at se om forestillingen holder stik
Poul Delholm er 90 år og medlem af HIK Old Boys. For at blive medlem af oldboys-tennis-holdet skal man både kunne spille tennis og blive anbefalet som medlem, fortæller han.

Poul Delholm er 90 år og medlem af HIK Old Boys. For at blive medlem af oldboys-tennis-holdet skal man både kunne spille tennis og blive anbefalet som medlem, fortæller han.

Sofie Amalie Klougart

15. august 2011

Man skal anbefales af nogen og spille hæderlig tennis for at blive medlem af HIK Old Boys.

»Købmanden nede på hjørnet vil have svært ved at komme ind, hvis du forstår... Man skal først anbefales af et medlem, siden til en samtale, hvor vi sidder fem bestyrelsesmedlemmer og vurderer, om hans karakter er passende. Og så skal han kunne spille tennis,« fortæller Poul Delholm.

Han har været medlem af HIK, Hellerup Idræts Klub, siden 1935 og sidder i bestyrelsen. Han er 90 år gammel og stadig aktiv tennisspiller med 66 veteranmesterskaber bag sig. I en mappe har han udklip med sig selv fra lokalavisen Villabyerne. »Veteran sætter nye rekorder konstant«, hedder overskriften over et billede med Poul Delholm på tennisbanen.

En endnu mere eksklusiv klub finder man i Hellerup Havn. Ventetiden i Hellerup Havn er i dag 25 år, hvis man ikke arver en bådplads og dermed kommer foran i køen. Man skal være bosiddende i kommunen i den tid, man er på venteliste, for overhovedet at komme i betragtning til en plads.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg forstår ikke faktaboksen. Passer det virkelig at det kun er næsten hver 20. mand i Gentofte, som bliver gift? For det lyder da foruroligende lavt! Eller også er singlekulturen bare blevet så udbredt og almindelig at jeg ikke har opfattet det undervejs.

Skulle der mon have stået procent bagefter? Men så ville det heller ikke give mening i forhold til rationalitet. Gifter folk sig virkelig ikke længere eller er registreret partnerskab ikke blevet talt med?

Maj-Britt Kent Hansen

@Markus

Det var vist den eneste sensation denne artikelserie overhovedet har bidraget med, for alt andet om Strandvejen lød velkendt, og livet dér forholdsvis kedeligt.

Mon ikke tallene er pr. 100 mænd? Alternativt står kommaet forkert.