Læsetid: 5 min.

'Murakami er en ny slags forfatter'

Hans danske læsere er veluddannede og har overskud. Nogle af dem er blevet så inspireret, at de følger samme løbeprogram som mesteren. Men han har jo også skrevet verdens bedste bog, siger en af de dedikerede læsere
Hyldet. Murakami blev i 2007 tildelt Kiriyama-prisen for 'Blind Willow, Sleeping Woman', men han nægtede dog at modtage den og angav efter sigende, at årsagen var 'personlige principper'.

Hyldet. Murakami blev i 2007 tildelt Kiriyama-prisen for 'Blind Willow, Sleeping Woman', men han nægtede dog at modtage den og angav efter sigende, at årsagen var 'personlige principper'.

Jordi Bedmar

23. september 2011

Haruki Murakami er sådan et menneske, man bliver smittet af. Christina Thiemer Grønborg har fulgt ham skridt for skridt i hans forfatterskab. I dag inspirerer han hende også uden for litteraturen. Hun har endda samme løbeprogram som han: Man har et vist antal kilometer, man skal nå om måneden. Nogle gange er man flad, andre gange fuld af energi. Nogle dage tager man 15 kilometer, andre dage tre. Det er lidt ligesom med læselysten. I forbindelse med Murakami løber Christina Thiemer Grønborg dog ikke tør for kræfter.

»Da jeg opdagede ham, var han så at sige bare en lille bog blandt mange. Så læste jeg Trækopfuglens Krønike, og så tænkte jeg: Okay, det er fandme den bedste bog, jeg nogensinde har læst. Samtidig åbnede jeg en lille boghandel (Thiemers Boghandel, red.), som var et sted, hvor man snakkede meget med hinanden. Som et lyn fra en klar himmel blev det der ord, 'Murakami', bare spredt.«

P1 lavede efterfølgende en udsendelse om Thiemers boghandel. Her fortalte Christina Thiemer Grønborg om bogen, og kort efter ringede biblioteker til hende. De ville vide, hvad forfatteren hed. Deres lånere kom og spurgte efter »den dér verdens bedste bog«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er uhyggeligt, at mænd er intellektuelt underlegne læsere. Man kan så trøste sig med, at de så har overskud til at skrive noget af verdens bedste litteratur.