Læsetid: 4 min.

Politikere skal ses i biografen

Politikeres portrætteres i stigende grad af dokumentarerne, der i de senere år har suppleret den klassiske skrevne biografi. Et enkelt filmklip kan blive en politikers eftermæle
Politikeres portrætteres i stigende grad af dokumentarerne, der i de senere år har suppleret den klassiske skrevne biografi. Et enkelt filmklip kan blive en politikers eftermæle
8. september 2011

Når Anne Regitze Wivels film Svendpå søndag får landsdækkende biografpremiere, blændes der op for et personligt portræt af hendes årelange livsledsager og den politiske idealist Svend Auken. Men samtidig er Svend en del af en udvikling, hvor danske dokumentarfilminstruktører i stigende grad skildrer politiske temaer og personer.

»Vi ser en helt klar tendens, hvor dokumentaristerne forlader den intimsfære, de tidligere har fokuseret på,« siger Claus Christensen, chefredaktør på Filmmagasinet Ekko. Dokumentarer som Fogh bag facaden, Mig og Naser og mange andre har i de seneste år komplementeret den klassiske biografi i portrætteringen af danske toppolitikere.

»For 10 år siden så du nærmest ikke dokumentarister fokusere på politikere. Det var ikke fint nok. I stedet så vi utroligt mange kunstnerportrætter,« fortæller Claus Christensen, der mener at de politiske vinde efter 11. september 2001 har haft stor indflydelse på den nuværende tendens: »De seneste års borgerlige regering og kulturkamp har fået mange dokumentarister til at sætte fokus på politiske emner eller politikerne som personer,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu